Kulp'ta Kan Bağışı Kampanyası

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Türk Kızılay Derneği tarafından başlatılan 'Bu kan seni unutur mu?' kampanyası kapsamında 50 ünite kan toplandı.Kızılay'ın başlattığı kampanya kapsamında ilçeye gelen kan toplama aracı, kan bağışçılarını...

Kulp'ta Kan Bağışı Kampanyası
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Türk Kızılay Derneği tarafından başlatılan 'Bu kan seni unutur mu?' kampanyası kapsamında 50 ünite kan toplandı.

Kızılay'ın başlattığı kampanya kapsamında ilçeye gelen kan toplama aracı, kan bağışçılarını kabul etmeye başladı. Kan bağışında bulunan yaklaşık 50 vatandaş, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek ve ihtiyacı olanlara yardımda bulunduklarını belirtti. Bir gün kendilerinin de kana ihtiyaçları olabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, "O zaman da birileri çıkıp bu ihtiyacı karşılamalı. Her insanı kan bağışında duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Türk Kızılay Derneği Kulp Şube Başkanı Tahsin Zengin ise, kan bağışı kampanyasına katılan vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi. Zengin, "40 bin nüfusa sahip olmamıza rağmen 50 ünite kan toplanması bizim için kötü bir sonuç olmuştur. Ama yine de kan bağışında bulunanlara teşekkür ediyorum. Kızılay her zaman afette, selde, felakette, yangında her zaman yanınızdadır. Derneğimize sahip çıkalım" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2013, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER