Lice’de 3 Kardeşin Yaşam Savaşı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Wilson sirozu hastası Vedat Aytek, karaciğer nakli olamadığından evde ölümü beklemeye başladı. Aynı hastalığa 23 yaşındaki abisi Serkan ile ablası Şeynaz’ın da yakalanması, Aytek...

Lice’de 3 Kardeşin Yaşam Savaşı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Wilson sirozu hastası Vedat Aytek, karaciğer nakli olamadığından evde ölümü beklemeye başladı. Aynı hastalığa 23 yaşındaki abisi Serkan ile ablası Şeynaz’ın da yakalanması, Aytek ailesini perişan etti.

Lice’ye bağlı çeper köyünde yaşayan ve sara hastası olan 53 yaşındaki işsiz baba Nizamettin Aytek, tüm varlığını 7 yıldır karaciğer hastası olan 19 yaşındaki oğlu Vedat Aytek’e harcadı. 7 yıl önce evde aniden rahatsızlanarak Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Vedat Aytek’in karaciğerinin tamamen iflas ettiği belirlendi. Gittikleri her hastanede sıraya konulduğunu ancak 7 yıldır bir cevap alamadıklarını belirten baba Nizamettin Aytek, Wilson sirozu olarak da bilinen karaciğer hastalığına yakalanan 19 yaşındaki oğlu Vedat Aytek’in gün geçtikçe eridiğini ve ölümü beklediğini kaydetti.

Baba Aytek, çocuğuna karaciğer naklini beklerken, 23 yaşındaki oğlu Serkan Aytek ve kızı Şeynaz Aytek’in de aynı hastalığa yakalandığını duymasıyla şok yaşadı. Diyarbakır’ın Lice İlçesine bağlı Çeper köyünde 2 odalı toprak evde oturan 7 nüfuslu Aytek ailesi yetkililerden kendilerine yardım eli uzatmasını isterken, baba Nizamettin Aytek, “Benim iki oğlumun kaderi aynı. Maddi durumumuz iyi değil elimizde neyimiz var neyimiz yok hepsini harcadık bende de saralık hastalığı var. Bende hastayım ne yapacağımızı bilemiyorum. Çocuklarımı kaybetmek istemiyorum” dedi. Anne Sabiha Aytek ise çocuklarını kaybetmek istemediğini belirterek, “Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Hayırsever kişilerden yardım bekliyoruz. Dünya bana karanlık oldu. Çocuklarımı kaybedersem tamamen yıkılırım” diye konuştu.

Ölümü bekleyen 19 yaşındaki Vedat Aytek ile Şeynaz Aytek ise yaşamak istediklerini kaydederek, yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER