Orman Ve Su İşleri Müdürlüğü Çermik'te İncelemelerde Bulundu

Orman ve Su İşleri Diyarbakır Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Sulak Alan Koruma ekibi incelemelerde bulunmak üzere Çermik ilçesine geldi.Orman ve Su işleri Diyarbakır Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ekibi, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Akdağ’ı...

Orman Ve Su İşleri Müdürlüğü Çermik'te İncelemelerde Bulundu
Orman ve Su İşleri Diyarbakır Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Sulak Alan Koruma ekibi incelemelerde bulunmak üzere Çermik ilçesine geldi.

Orman ve Su işleri Diyarbakır Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ekibi, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Akdağ’ı makamında ziyaret ederek Çermik’in arıtma tesisi olup olmadığı hakkında Akdağ’dan bilgi aldı. Orman ve Su İşleri Diyarbakır Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ekibinde görevli olan Sadık Sancar, Nurettin Oğuz ve Mehmet Tereci, arıtma tesislerini denetim amaçlı olarak Çermik ve diğer ilçelerde incelemelerde bulunduklarını, ilçelerde var olan arıtma tesislerinin donanımını kontrol edeceklerini, arıtma tesisi olmayan ilçelerde de gerekli mercilere arıtma tesisinin olması gerektiğini anlatacaklarını ve biran önce yapılması için arıtma tesisinin kurulacağı yerin belirlenmesi konusunda Belediyelerle ortak çalışacaklarını ifade etti. Akdağ ise, ilçede arıtma tesisinin olmamasından dolayı atık suların Sinek Çayı'na aktığını, arıtma tesisinin ilçe adına gerekli olduğunu, arıtma tesisinin kurulacağı yeri belirleme konusunda Kaymakam Mimar Sinan Batmaz ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Akdağ, Çevre ve Ormancılık Bakanlığı ile ilçede bulunan çayların ve etraflarının temizlenmesi konusunda görüştüklerini belirterek, çevre düzenlemesi için Bakanlıktan yardım istediklerini ifade etti. Başkan Akdağ, Arıtma tesisinin kurulması için 20 dönümlük bir araziye ihtiyaç olduğunu dile getirerek, yer sıkıntısının giderilmesi halinde hemen kanalizasyon atık sularının dere ve çaylara akmasını önlemek için arıtma tesisi kurulmasına başlayabileceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2013, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER