Picasso tablosunu satmaya çalışan kişiler yakalandı

DİYARBAKIR'da üzerinde Irak Ulusal Müze mührü bulunan ve dünyaca Ünlü Ressam Picasso'ya ait olduğu iddia edilen bir tabloyu satmaya çalışan 3 kişi yakalandı.

Picasso tablosunu satmaya çalışan kişiler yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırmada; Yenişehir ilçesinde ikamet eden (3) şüpheli şahsın tarihi bir tabloyu satmak için alıcı aradığı bilgisi üzerine
 
gerçekleştirilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıslar, tarihi tabloyu satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandılar.
 
Şahısların üzerlerinde ve işyerlerinde yapılan adli aramada; papirüs kağıdının üzerine resmedilmiş çıplak kadın ve erkek figürleri bulunan, tablonun arkasında İngilizce olarak “çıplak katil, bu şaheser Picasso eseri olup bizim tarafımızdan gösterime sunulmuştur” yazısı ve Irak Ulusal Müzesinin mührü bulunan, ön kısmında Picasso’ya ait olduğu değerlendirilen imzanın bulunduğu 78x51 ebatında (1) adet tablo ele geçirildi.
 
Jandarmanın operasyonuyla ele geçirilen tablo, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı uyarınca muhafaza altına alındı ve olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.     
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER