Silvan Myo Yeni Binası İçin Çalışmalar Başlatıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nden (DÜ) gelen bir heyet Silvan Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) yeni bina yapılması için incelemelerde bulundu.Silvan MYO'da açılacak olan 2 yeni bölümün gelmesiyle birlikte, sınıf yetersizliğini belirten Silvan...

Silvan Myo Yeni Binası İçin Çalışmalar Başlatıldı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nden (DÜ) gelen bir heyet Silvan Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) yeni bina yapılması için incelemelerde bulundu.

Silvan MYO'da açılacak olan 2 yeni bölümün gelmesiyle birlikte, sınıf yetersizliğini belirten Silvan MYO Müdürü Murat Hevedanlı, bu eksikliği yeni yapılacak bina ile gidereceklerini söyledi. Silvan MYO'da yeni bina projesinin başlatılması için DÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Zülküf Güneli ve Mimar Nesrin Kaya, yeni binanın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Yeni bina yapımı için gereken çalışmaları en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyleyen, Dekan Prof. Dr. Zülküf Güneli, “Silvan geçmiş olarak önemli bir ilçemiz, geçmiş zamana bakılırsa zamanla bu özeliğini kaybetti ama Silvan Yüksek Okul sayesinde umuyorum ki tekrar çıkışa geçecektir. Yeni bina yapımı için incelemeler yaptık her şey uygun, gereken dosyaları seri bir şekilde hazırlayıp, çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yüksek okulunun Silvan’da açılması için kamu kurumları, iş adamları ve gazeteciler ellerinden geleni yaptı. Yeni bina yapımı için de beraber çalışacağımızdan hiç şüphemiz yok. En kısa zamanda yeni binamızı okulumuza kazandıracağız” dedi.

Silvan Melek Yüksek Okulu Müdürü Murat Hevedanlı ise yeni bina dışında öğrenciler için yurt çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Hevedanlı, "Okulumuza yeni bina dışında yurt çalışmalarını da sürdürüyoruz. 2013 programında arsa tahsisi kaymakamlık ve Yurt-Kur bölge müdürlüğüne gönderildi. Kısa vadede 300 kişilik öğrenci yurt binasının temelini atacağız. Daha sonra ilçeye yeni bölümlerin açılması için çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER