Silvan Ziraat Odası'ndan Buğdayda Pas Ve Septoria İle İlgili Açıklama

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Ziraat Oda Başkanı Ahmet Çapan, buğdayda görülen pas ve septoria hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.Silvan ilçesinde buğdayda görülen pas ve septoria hastalığının havadaki nemden kaynaklandığını...

Silvan Ziraat Odası'ndan Buğdayda Pas Ve Septoria İle İlgili Açıklama
Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Ziraat Oda Başkanı Ahmet Çapan, buğdayda görülen pas ve septoria hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Silvan ilçesinde buğdayda görülen pas ve septoria hastalığının havadaki nemden kaynaklandığını belirten, Silvan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, “Bu konuda rutin koruma ve ilçe tarımla birlikte gerekli rutin kontrollerimizi yaptık. Bu konuda çiftçilerin de bize yardımcı olması gerekiyor. Bizim anlamadığımız konularda il tarımdan gerekli yardımı alıyoruz. Bu konuda şikayetlerini dile getiren bazı çiftçilerin, bize herhangi bir baş vurusu olmadı. Ziraat mühendislerimiz haftanın dört günü tarlaları geziyor. Septoria ve pas hastalığı yıllardır Akdeniz ve Trakya bölgelerinde görülüyor. Onlar buğdayda görülen bu hastalıkla yıllardır mücadele ediyor. Burada Silvan barajı yapıldığı takdirde nem oranı daha da artacaktır. Bu da pas ve septoria hastalığının buğdayda ortaya çıkmasına neden olacaktır. Çiftçinin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Çiftçilerin rutin kontrollerini yapıp bize yardımcı olmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 00:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER