Silvan’da Çalışan Kadınlar Kermes Düzenledi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Malabadi ve Hasuni Aile Destek Merkezlerinde eğitim gören kadınların ortak çalışması sonucu kermes düzenlendi.Silvan Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet sürdüren Malabadi ve Hasuni Aile Destek merkezlerinde...

Silvan’da Çalışan Kadınlar Kermes Düzenledi
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Malabadi ve Hasuni Aile Destek Merkezlerinde eğitim gören kadınların ortak çalışması sonucu kermes düzenlendi.

Silvan Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet sürdüren Malabadi ve Hasuni Aile Destek merkezlerinde eğitim gören kadınlar, çocuklar yararına Hükümet Konağı’nda kermes düzenlendi. Silvan ilçesinde aile destek merkezleri sayesinde aile ekonomisine katkıda bulunduklarını belirten el sanatları öğretmeni Ayşe Çelik, "Öğrencilerin yaptıkları ürünleri sattıktan sonra satılan ürünün parası öğrenciye veriliyor. Çalışan kadınlar bu sayede aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Öğrenciler bununla birlikte ev işlerini de ihmal etmiyor. Baya yol katettiler. Öğrenciler aile destek merkezleri sayesinde gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkarma fırsatı buluyorlar. Ayrıca bu durumdan dolayı son derece mutluluk duyuyorlar. Kermesimiz bir hafta boyunca devam edecek. Aynı zamanda evde yapabildikleri yemekleri de burada yapıp satıyorlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER