Silvan'da Engellilerden Resim Sergisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Yeni Bir Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından yapılan resimler, sergilendi.İşitme ve konuşma engelli öğrenciler tarafından hazırlanan resimler Silvan Hükümet Konağı'nda sergilendi....

Silvan'da Engellilerden Resim Sergisi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Yeni Bir Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından yapılan resimler, sergilendi.

İşitme ve konuşma engelli öğrenciler tarafından hazırlanan resimler Silvan Hükümet Konağı'nda sergilendi. Sergilenen resimlerin 5 aylık bir çalışma sonucu olduğunu belirten işitme engelliler öğretmeni Kadriye Esen, "Rehabilitasyon merkezleri sayesinde toplumun dışına itilen engelli çocuklar yaptıkları resimlerle toplum tarafından beğeni topluyorlar. Bu sayede bireysel becerilerini ortaya çıkarabiliyorlar. Onlar bunları yaptığı zaman hem toplum tarafından hem de aileleri tarafından destek görüyorlar. İnsanların engelli olan bireylere karşı duyarlı olmaları onlara bu konuda yardımcı olup çözüm üretmeleri gerekiyor. Çocuklar aslında engelli değil engeli yaratan bizleriz. Onları toplumun dışına itmeden onlara yardımcı olmamız gerekiyor, çünkü onlarda bizim gibi aynı haklara sahip bireylerdir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER