Silvan’da İşçiler 1 Mayıs’ı Çalışarak Geçirdi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde inşaat işçileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi.İşçi bayramında ailelerini geçindirmek için çalıştıklarını belirten inşaat ustası Mansur İğin, hiç bir sosyal güvencelerinin...

Silvan’da İşçiler 1 Mayıs’ı Çalışarak Geçirdi
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde inşaat işçileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi.

İşçi bayramında ailelerini geçindirmek için çalıştıklarını belirten inşaat ustası Mansur İğin, hiç bir sosyal güvencelerinin bulunmadığını sigortalı işlerde çalışamadıkları için herhangi bir sendikaya üyelik yaptıramadıklarını söyledi. İğin, "Sigortalı işlerde çalışmak istiyoruz ancak memlekette dürüst insan az olduğu için çalışamıyoruz. Sigortamızı 3 ay yatırıyorlar ama ondan sonraki ayları yatırmıyorlar. İnşaat işi mevsimlik iş olduğu için ancak 5 ay çalışabiliyoruz. 5 tane çocuğum var onların ihtiyaçlarını zor karşılıyorum. Çalışmadığımız günlerde bakkaldan borç alarak geçiniyorum. 1 Mayıs'ta çalışmak zorunda olduğumuz için işçiler bayramını çalışarak geçiriyoruz. Halbuki biz de 1 Mayıs etkinliklerine katılmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye’de kardeşlik barış olsun insanlar birbirine düşmanca bakmasın. Doğuya yatırımlar olsun. Silvan’daki gençlerin çoğu dağa gitti. Bazıları kayıp bazıları da faili meçhul cinayetlere kurban gitti. Memleketimizin savaş, kan ve kurşunlarla değil de güzelliklerle hatırlanmasını istiyoruz" dedi.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Silvan’a göç ettiğini belirten Reşat Abdülaziz ise, "Suriye’de sınıf öğretmenliği yapıyordum. Savaş nedeniyle buraya göç etmek zorunda kaldım. Şimdi ise inşaatta çalışıyorum. Her gün evime ekmek götürebilmek için inşaatta çalışmak zorundayım. Hayat çok garip kalem tutan ellerim şimdi tahta ve demir tutuyor. Buraya yatırım yapılsın istiyorum. Yatırım yapıldığı zaman insanların emekleri sömürülüp, çalınmaz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2013, 22:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER