Silvan'da Kan Bağışı Kampanyası

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Türk Kızılay Derneği tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasında 159 ünite kan toplandı.Silvan Hükümet Konağı bahçesine önceki gün kurulan Kızılay kan toplama TIR'ı, kan bağışçılarını...

Silvan'da Kan Bağışı Kampanyası
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Türk Kızılay Derneği tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasında 159 ünite kan toplandı.

Silvan Hükümet Konağı bahçesine önceki gün kurulan Kızılay kan toplama TIR'ı, kan bağışçılarını kabul etmeye başladı. İki gün süreyle devam eden kan bağışına vatandaşlar ilgi gösterdi. Kan bağışında bulunan vatandaşlar, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek ve ihtiyacı olanlara yardımda bulunduklarını belirtti. Bir gün kendilerinin de kana ihtiyaçları olabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, "O zaman da birileri çıkıp bu ihtiyacı karşılamalı. Her insanı kan bağışında duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Bir kişinin kan bağışında bulunduktan sonra vücuttaki kanın 61 günde kendisini hücre anlamında yenilediğini belirten Kızılay doktoru Adnan Küçüker, "Vatandaşlar kan bağışında bulunmadan önce gerekli soruları soruyoruz. Kan bağışında bulunacak olan kişinin kan değerlerine, tansiyonuna, nabzına ve ateşine bakıyoruz. Kan verme işlemi bitince kan grubuna bakıyoruz. Vücutta kalıcı ve geçici hastalıklar bulunur. Bu hastalıklardan bazıları ölüm riski taşıdığı için bu kişilerin bulunacakları kan bağışını tasvip etmiyoruz. Zaten bu kişilerden de kan almıyoruz. Kan değeri erkeklerde 13.5 ve 18, kadınlarda ise 12.5 ve 18 aralığında bulunanlardan kan alıyoruz. Vatandaşların yılda 4 defa kan vermeleri gerekiyor. Hem vücuttaki kan dolaşımının sağlanması hem vücut direncinin sağlam olması hem de kanın temizlenmesi açısından kan bağışı önemlidir. Şu ana kadar Silvan’da kan bağışında bulunanların sayısı 159 civarındadır. 2 gün burada bağışçılardan kan topladık. Vatandaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kan bağışında bulunmanın hayat kurtardığını belirten Silvan Kızılay Başkanı İbrahim İçgil, "Kan bağışlamak insanların yararınadır. Bir yandan kan veriyorsunuz bir yandan da hayat kurtarıyorsunuz. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Hastalanıp kana ihtiyaç duyduğunuzda size verilen kanın değeri büyüktür. Bugün kan veriyor olmanız birilerinin hayatını kurtaracaktır. Silvanlı vatandaşlarımıza bu yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2013, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER