Silvan'da Öğrenciler Kumbarada Biriktirdikleri Parayla Kitap Alıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde açılan kitap fuarında öğrenciler kumbaralarında biriktirdikleri parayla kitap almak için uzun kuyruklar oluşturdu.Silvan Kaymakamlığı bahçesinde açılan kitap fuarında yayıncı kuruluş ilgiyi artırmak ve...

Silvan'da Öğrenciler Kumbarada Biriktirdikleri Parayla Kitap Alıyor
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde açılan kitap fuarında öğrenciler kumbaralarında biriktirdikleri parayla kitap almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Silvan Kaymakamlığı bahçesinde açılan kitap fuarında yayıncı kuruluş ilgiyi artırmak ve çocukları eğlendirmek için maskot getirtti. Amaçlarının öğrencilerde kitap okumakla beraber kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirten Timaş Yayınları Bölge Sorumlusu Cuma Yener, "Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 3 N Kitap Kırtasiye ve Timaş Yayınları'nın ortak fikri sayesinde bu kitap fuarını açtık. Kitap fuarımız üç gün sürecektir. Çocuklar kendi kumbaralarında biriktirdikleri paralarla gelip buradan kitap alıyorlar. Çocuklar kendi aldıkları kitapları okur ama ebeveyn ve öğretmenlerinin verdikleri kitapları okusa da bundan verim alamazlar. Ailelerin gelmesini istiyoruz. Fuarımızda tüm yaş grubuna hitap edecek kitaplar var" dedi.

Çocukların aldıkları kitaplarla beraber sahiplenme duygusunun gelişeceğini belirten öğretmen Ömer Aflaz, "En azından kendi aldıkları kitapları okurlar. Çocuklar bu sayede okuma alışkanlığı kazanır. Faydalı olacağını düşünüyorum. Para biriktirmeyi öğrenirler Alan biraz dar tüm yayınların sergilenmesi açısından biraz daha geniş olsaydı daha iyi olurdu" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 00:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER