Silvan'da Tarihi Çeşmenin Bakımsızlığı Tepkiye Neden Oldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Demirciler Caddesi'nde bulunan tarihi Altıbulak Çeşmesi bakımsızlığı vatandaşın tepkisine neden oldu.Silvan ilçesinde tarihi Altıbulak Çeşmesi'nin ne zaman yapıldığının bilinmediğini belirten emekli memur...

Silvan'da Tarihi Çeşmenin Bakımsızlığı Tepkiye Neden Oldu
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Demirciler Caddesi'nde bulunan tarihi Altıbulak Çeşmesi bakımsızlığı vatandaşın tepkisine neden oldu.

Silvan ilçesinde tarihi Altıbulak Çeşmesi'nin ne zaman yapıldığının bilinmediğini belirten emekli memur Salih Kalkan, çeşmenin çok eski bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Kalkan, "Bazı bilinçsiz vatandaşlar tarafından çeşmenin taşları üzerine yazılar yazılmış. Ayrıca bakımsızlıktan çeşmenin taşları dökülüyor. Eskiden bu çeşmeden bol su akıyordu. Yetkililerin yaptığı su şebekelerini yenileme çalışmalarında çeşmenin suyu kesildi. Bununla birlikte çeşmenin su yönü değiştirildi. Çeşmenin suyunun nereye verildiğini hiç kimse bilmiyor. Çeşmeden şu an su akmıyor. Tarihi yapısı olan çeşme şu an harap durumda. Yetkililerin tarafından bir an önce çeşmeye gereken bakımın yapılmasını, çeşmenin duvarları üzerindeki boyaları silmesini ve çeşmeye gereken suyu vermesini istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2013, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER