Silvan'da Uyuşturucu Ve Fuhuşa Karşı Yürüyüş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Teşkilatı tarafından uyuşturucu madde kullanımı, fuhuş, taciz ve tecavüze karşı yürüyüş düzenlendi.Yürüyüşe BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Silvan...

Silvan'da Uyuşturucu Ve Fuhuşa Karşı Yürüyüş
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Teşkilatı tarafından uyuşturucu madde kullanımı, fuhuş, taciz ve tecavüze karşı yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP Silvan İlçe Başkanı Kerem Canpolat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Silvan ilçesinde "Bağımsız, saygın, sevgi dolu yarınlarımız için madde bağımlılığına, fuhuşa, taciz, bahis ve kapkaça geçit vermeyeceğiz" pankartıyla yola çıkan vatandaşlar, Gazi Caddesi'nden başlayıp, Diyarbakır Caddesi'ne kadar yürüdü. Polis yürüyüş için geniş güvenlik önlemi aldı. Burada basın açıklaması yapan BDP Diyarbakır İl başkanı Zübeyde Zümrüt, esrarın düşünmelerine izin vermediğini söyledi. Zümrüt, "Hem fuhuş, hem uyuşturucu hem de bu millete yapılan asimilasyona karşı az kalmış ki her ailede, her sokakta bu kirli politikalarını empoze etmeye çalışıyorlar. Bu bir politikadır. Bu zihniyetin sistemidir. Uyuşturucu maddeyle, fuhuşla, çeşitli asimilasyon politikalarıyla bu toplumun üzerinde ve çocukların üzerinde yapılan politikalara karşı Silvan tarihine sahip çıkmalı. Esrar zihni köreltiyor, düşünmemize izin vermiyor. Esrar güzel bir gelecek görmemizi engelliyor. Esrar geleceğimizi karartıyor. Mahallelerimizde taciz yapanlar, tecavüzü yaygınlaştıranlar esrar ticaretini yaygınlaştıranlara karşı halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Biz buna karşı gözümüzü kapatıp seyirci kalamayız. Toplumsal ve siyasi alnın buna destek vermesi gerekiyor. Bu kirli geleceğin yaşamımıza, ailemize, mahallemize ve şehrimize girmemesi için buna izin vermeyeceğiz" dedi.

BDP ilçe örgütü adına açıklama yapan BDP İlçe Yöneticisi Ercan Aşıcı ise, "İçinde bulunduğumuz kapitalist ve modernite sistemi insanlığın manevi değerlerini her boyutuyla boşaltmayı hedefleyerek bireyciliği dayatarak kendi doğrularını insanlığa mal etmeye çalışarak ahlaki politik toplumun yerine yoz dejenere olmuş bir toplumu hedeflemektedir bunu gerek spor gerek fuhuş gerekse sanat araçlarıyla toplumun manevi değerlerinin içini boşaltmaktadır. 40 yılı kahramanlık mücadelesi toplumsal bir çok kazanım sağlamakla beraber sömürgeci ve işgalci sistemlerin Kürdistan gençliği ve kadınların üzerinde kirli ve ahlaksız politikalarına ara vermemekle birlikte devlet kendi eliyle açtırılan veya açtırılmasına göz yumulan sayısız fuhuş mekanlarıyla gençliğin ahlaki özünü yetirmesi fuhuş bataklığına saplanması amaçlanmaktadır. Dolayısıyla esrar eroin ve benzeri bir çok uyuşturucu çeşidinin artık okulların kapılarında satılabilecek düzeyde yaygınlaşmasını sağlayarak salıklı düşünmeyen uyuşuk bir gençlik yığını oluşturmak hedeflemektedir. Fuhuş bataklığı kurutarak uyuşturucu zeminini yok ederek taciz ve tecavüzü kültürünü ve aynı zamanda esrar eroin toplumun içindeki zincirini parçalayarak ahlaki politik toplum gerçekliğini doğrultusunda örgütleneceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER