Yazla Gelen Göz Hastalıklarına Dikkat

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatih Coşkun, yazla gelen göz hastalıkları, alerjileri, korunma tedbirleri ve yolları ile ilgili bilgiler verdi.Op. Dr. Fatih Coşkun, yaz mevsiminde en...

Yazla Gelen Göz Hastalıklarına Dikkat
Diyarbakır'ın Çermik İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatih Coşkun, yazla gelen göz hastalıkları, alerjileri, korunma tedbirleri ve yolları ile ilgili bilgiler verdi.

Op. Dr. Fatih Coşkun, yaz mevsiminde en çok rastladıkları hastalıklardan iki tanesinin gözdeki alerji ve göz kuruluğu olduğuna dikkat çekerek, bahar nezlesi hastalığına çok rastladıklarını söyledi. Op. Dr. Coşkun, "Gözdeki alerjilerde ve nezlede halkın en çok dikkat etmesi gereken şeylerden bir tanesi 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamasıdır. Çıksalar bile mutlaka güneş gözlükleri kullanmaları gerekir. Ağaçlar ve bitkilerle çok fazla temasları olmaması gerekir" dedi. Göz alerjisi olanların mutlaka güneş gözlüğü kullanması gerektiğinin altını çizen Coşkun, gözlük alırken sahte gözlüklerden kaçınılması ve sertifikalı gözlüklerin kullanılması gerektiğini söyledi. Coşkun, bahar ve yaz aylarıyla birlikte artan göz alerjisi, gözde kaşınma, göz kızarıklığı, sulanma ve çapaklanma durumunda hastaların mutlaka göz hekimine muayene olmaları gerektiğine dikkat çekerek, ihmalkar davranmamalarını istedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER