Altyapılardan Gelen Gençler Diyarbakır'ın Geleceği Olacak

Başlık net konu altyapı ve gençler…

Öne Çıkanlar Amedspor, Dsispor, Erganispor ve birkaç takım daha,

Birkaç yıldır takip ediyoruz önemli aşamalar kaydediliyor.

Özellikle Amedspor takımında oluşturulan altyapı havuzu hocaların özverili çalışmaları ve yapılan seçmelerle Beşiktaşa, Başakşehire, Malatyaya, Kayseriye, Bursaya, Sivasa giden genç oyuncular,

Enson Erganiden Trabzona, Amedspor’dan Başakşehir ve Beşiktaşa giden U14 oyuncuları.

Demek ki isteyince oluyor, demek ki tesis varsa liyakat sahibi hocalar iyi oyuncuları bulup çıkarabiliyor. İşin anlamı bu.

Enson Amedsporun Yol Spordan getirip iki maç sonra Uşak maçında direk 11’de oynattığı Bünyamin gibi Özgüven oyun bilgisi ve Mehmet Budakın’ın vermiş olduğu güveni boşuna değilmiş, Altyapıdan kadroya alıp forma şansı bulan Muhlis İstemi, Gaffar İçöz, Berat Han gibi.

Mehmet Budakın ve destek veren yönetim alkışı hakkediyor…

Yine Dsi spor Yönetimi ve Ahmet Tanış hocayı ve diğer altyapılarda emek veren hocalarımızı kutluyorum.

Amaaaa, Bu gençleri çarçabuk büyük kulüplere kaptırmak yerine bir alt liglerde pilot takım uygulaması şeklinde 17-18 yaşında oynatarak daha sonra takımlarımızda oynatmak en doğrusudur.

O zaman dışarıdan milyarlarca lira transfer yapmak yerine gençlerimizin daha değerli ve faydalı bir şekilde kulüplerimize yararlı olacağına inanıyorum. O zaman altyapılarından gelen oyuncularla ayakta duran transfere harcadığı parayı kulüplerin altyapılarını güçlendiren Altınordu modelinde kulüplerimiz olacağına inanıyorum.

Ha unutmadan Özelde Diyarbakır’ın genç nüfusu %42.90 oranında 24 yaş altı gençler genelde bölgede aynı şekilde. O yüzden hammadde bol, Tesislerde yavaş yavaş yapılıyor ne kalıyor kısa, orta ve uzun vadede planlı ve programlı çalışmak.

Diyarbekirspor ve Sertaç Küçükbayrak

Tercih doğru, Uygulama değişmeli,

Sertaç Küçükbayrak tercihi doğru bir tercihtir ve doğru atılmış bir adımdır.

Ancak baktığımız zaman geçen yıl 6 bu yıl dördüncü hoca. Bu kadar Teknik Direktör değişikliği olan bir kulüpte hep Teknik adamlar hatalı olamaz demek ki uygulamada yada yönetme şeklinde bir sıkıntı var.

O zaman bunlarda bir değişiklik yapılmalı. Yani Sertaç Hocaya tam yetki verilmeli, işine müdahale edilmemeli, Her maçın ardından ya da olumsuz sonuçlardan sonra bu neden oyundan çıktı ya da bu adam neden oynatılmadı denilirse Sertaç Hocanında diğerlerinde uzun sürmez Diyarbekirspor serüveni.

YORUM EKLE