AMEDSPOR ATEŞ HATTINDA

 AMEDSPOR ATEŞ HATTINDA

Sezona başlarken gerek kulübün durumu gerekse transferlerde ki belirsizlik hedef konusunda kafalarda soru işaretleri bırakıyordu. Geçen seneden kalma oyuncu alacakları, takımdan ayrılan oyuncular ve yapılamayan transferler, Amedspor isminin ve logosunun değişikliği, federasyon seçimlerinde gösterilen tutum bunların tümü Amedspor için yaşanan olumsuzluklardı. Üstüne ekonomik anlamda geçmiş yıllarda % 60, 70 oranında verilen desteklerin aniden % 20’lere düşmesi ibreyi tamamiyle negatife çeviren unsurlar oldu. Ama bu kadar olumsuzluklar içinde Sertaç Küçükbayrak ve Teknik ekibi nerdeyse yoktan var edilen bir takımla ligde ve kupada inanılmaz işlere imza attı. Başarılı maçlar alınan flaş sonuçlar Amedsporu eksik ve dar bir kadro olmasına rağmen istim üstü bir takım durumuna getirdi. Ta ki Futbolun her zaman var olan gerçeği ile karşılaşıncaya kadar. Yukarıda saydığımız olumsuzluklara birde dar kadronun Çarşamba, Pazar maç oynaması fiziksel ve mental olarak büyük düşüş yaşanmasına sebep oldu. Ve en önemlisi devre arasında Forvet bölgesine,  üçüncü bölgeye gerekli olan takviyelerin yapılamaması 36 yaşındaki Şehmuz’un fiziksel olarak yıpranmasına ve santrforsuz kalmamıza sebep oldu.  

TAKIM İÇİNDE HUZURSUZLUK…

Ödemelerin zamanında yapılmaması, Sözleşmelerdeki dengesizlik, Oyuncular arasında bazı sürtüşmeler takım olma ruhuna sekte vurdu. Kupa maçlarında vitrine çıkma arzusu, Üst liglerde ki takımlarla mücadele ederken 2. Lig seviyesinde motivasyon kaybı ve Bazı oyuncuların tribünlere oynaması, öne çıkma arzuları da bunlara eklenebilir.

TFF’nin verdiği haklı haksız cezalar, Önemli oyunculardan mahrum kalmamız, Taraftarın tribünlerde aşırı politize tutumları, Ülkenin yaşadığı sürecin bölge yaklaşımı tümüyle takımımıza negatif olarak etki etti. Verilen para cezalarının haddi hesabı yok belki daha da fazla zara görebilirdi takım. Ancak burada iki isim var ki değinmeden geçemeyeceğim, kişisel mücadeleleri ve temsilcilerle oluşturdukları diyalog sayesinde kulübe daha fazla ceza yazılmamasını sağladı Ferhat DAŞTAN ve Osman FİDAN birçoğuna ben şahit oldum kulüp için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve çırpındılar tebrik etmek lazım.

Şimdi Yönetimin Teknik heyetle birlikte seferberlik ilan ederek ekonomik imkânlar yaratarak kalan 9 haftada ve özellikle bu hafta Ankara Demir maçıyla başlamak üzere lige ağırlık vermeleri, takımı her maç ayrı ayrı hazırlamaları gerekiyor. Bulunduğumuz nokta ateş hattı, alttan gelen takımlar zorluyor 7-8 haftadır ligde galip gelemeyen bir takımızı var kötü gidişatı durdurabilmek adına futbolcuyu zihin olarak bu maçlara hazırlamak ve gerekli tedbirleri almak önce yönetimin sonra teknik heyetin işi. Birde Futbolcularımız şapkayı önlerine koyarak kupada neler yaptıklarına bir baksınlar birde ligde şuan ki konumlarına onlara yakışıyor mu? Karar versinler.

YORUM EKLE