AMEDSPOR GALİBİYETLER SERİSİ YAKALAMALI

Amedspor, Grubun şampiyonluğa oynayan takımlarını Diyarbakır'dan eli boş göndermeye devam ediyor.

AMEDSPOR GALİBİYETLER SERİSİ YAKALAMALI

Amedspor, Grubun şampiyonluğa oynayan takımlarını Diyarbakır'dan eli boş göndermeye devam ediyor.


Samsunspor'dan sonra, Sarıyer'i de mağlup eden Amed iyi oyunuyla artık zevk vermeye de başladı. Grup'ta genel olarak istikrar tutturamayan ve bunun neticesi olarak inişli- çıkışlı bir grafik sergileyen Amedspor devre arası kampının iyi geçirilmesi sonucu yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Ambiansı olan, Akustik ve diğer özellikleriyle birlikte Yeni stadyumda maçların oynanması Amedspor'a ayrı bir hava, rakiplere baskı oluşturmaya başlaması, takıma olan yükümlülüklerin büyük ölçüde idarece yerine getirilmesi, teknik heyetin kısa sürede mental olarak takımda bazı değerleri inşaa etmesi sonucu oluşan pozitif hava teneffüs edilince kadro oyuncu yapısı eksik olsada, ortaya sahada mücadele eden, oyundan düşmeyen, kafa olarak rahat, galibiyeti düşünen bir takımın çıkmasına neden oldu.


Sarıyer Adem Koçak, Serkan Balcı, İskender Alın, Yaser Yıldız gibi üst Liglerde yıllarca önemli takımlarda oynamış futbolcuların olduğu harmanlama bir takım. Amedspor karşısında kötü oynamadılar aslında. Maçın ilk devresinin 20 dakikalık bölümü iki takımın birbirlerini tartması sonucu genelde pozisyonun olmadığı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken maçta ilk gollük pozisyonu harcayan da yine Sarıyer oldu. Sarıyer'li Alim'in kaçırdığı gol pozisyonu Amedspor adına bir şanstı. Amedspor 25'inci dakikadan sonra savunmasını daha öne çekerek orta saha üretkenliğini de biraz artırınca Sarıyer kendi yarı alanından çıkmakta zorlandı, zorlanan Sarıyer oyun üstünlüğünü az da olsa eline alan Amedspor'a pozisyonlar vermeye de başlayınca kalesinde gol olabilecek bir pozisyondan Nezir Özer'in gelişen gollük atakta yanlış oyun aklı sayesinde kurtulmuş oldu. 


Maçın ikinci yarısı daha üst liglerde ki maçlarda görmeye alıştığımız kalitede çekişmeli geçti. Oyunun ikinci yarısıyla birlikte iki takımda iyi başladı, ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde özellikle Amedspor iç sahada oynamanın avantajıyla da daha baskı kuran  ekipti. Baskı sonucu beklenen oldu ve Furkan'la gelişen kombin atakta Nezir Özer'in golü Amedspor'u öne geçirdi. Bilirsiniz; Türkiye futbolunun hastalığıdır, golü atan takım santrayla birlikte oyuna konsantre olmada güçlük çeker ve akabinde hemen golü kalesinde görür. İşte Amedspor'da Adam ve alan paylaşımını o dakika da iyi yapamayınca santrayla birlikte pozisyon verdi ve Sarıyer soldan geldiği kanattan içeriye yapılan orta da Bertul'la beraberlik golünü buldu.


Beraberlik golünden sonra iki takım'da mücadeleyi bırakmadı, seyir zevki güzel olan karşılıklı pozisyonların gelişmesi de maçın sonuna kadar sürdü. Sarıyer'in oyunun sonlarına doğru skoru koruma çabası görülsede maçın sonuna kadar fizik olarak ayakta kalmayı becerebilen ve galibiyeti çok isteyen Amedspor beklenen golü hakemin bitiş düdüğünü çalacağı oyunun uzatma dakikalarında buldu. 


Burak Taşdemir'in 90+2'de attığı rövaşeta golüne ayrı bir parantez açmak gerek. Şık, pozisyon öncesi atağa göre doğru pozisyon alması, top takibi ve vuruş tekniği bu golün fantastik bir gol olarak hafızalarda uzun süre kalmasına yer açacak.
Öte yandan Burak'ın Mehmet Budakın ile birlikte gösterdiği aşamayı da unutmayalım. Ligin ikinci yarısına Burak çok iyi başladı, Samsunspor maçında farklı bir kimliğe büründüğünün sinyallerini veren Burak, Sarıyer maçında da yükselen form grafiğiyle dikkat çekti. 


Maçın Amedspor adına diğer göze batan oyuncuları ise Başta Mansur Çalar olmak üzere, Yiğitcan ve Umut Koçin'di.
Amedspor geçen hafta ki yazımda da yazmıştım grupta spontane haftalık ortaya çıkan sonuçlara göre Play Off hedefine yön vermeye çalışıyor. Açıkçası ortaya çıkan tablo her hafta değişim gösteriyor. Şu hafta itibariyle Play Off hattının son sırasında bulunan 39 puanlı Kastamonu 1966 Spor'a en yakın takım sayısı ilk etapta 4 (Sancaktepe 35, Bodrumspor 32, Amedspor 30, İnegölspor 29) 


Amedspor özellikle iç sahada gösterdiği performansı dış sahada oynadığı maçlara yansıtabilirse sonuna kadar Play Off'a girme yarışının içinde kalabilir, ama lig sonunda Play Off'a kalırmı derseniz bu hem Amedspor'un performansının seri halde galibiyetlerle devam etmesine, hemde diğer güçlü takımların ciddi derecede seri halde puan kayıpları sonucu gerçekleşebilir diyorum.
Bir sonra ki yazımda buluşmak üzere...

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2019, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER