Amedspor geçmişte yaşananlardan ders çıkarmalı…

Amedspor geçmişte yaşananlardan ders çıkarmalı…

Son dört yılda çok çalkantılar yaşayan Amedspor hem sportif anlamda hem ekonomik anlamda kötü güler geçirdi. Özellikle son iki sezonda yaşananlar Amedsporda bazı işlerin yanlış yapıldığını ve doğru yönetilmediğini ortaya çıkardı. Kendi kaynakları olmayan hep bir yere veya kişilerin sağladığı kaynaklara bağımlı olan kulüp her yıl daha da eksiye gitti. Son olarak Pandemiden dolayı oynanmayan liglerin iptal edilmesi ve Amedsporun belki de ligden düşmekten kurtulmasına vesile oldu ki bu şampiyon olmak kadar değerliydi. Bunların üzerine Amedsporun açıklanan 7-8 Milyon borcu ortada hiçbir başarısı olmayan bir kulübün 4 yıl önce sıfır borçken bu duruma gelmesi yönetenlerin ve yönetenleri belirleyenlerin başarısızlığıdır.

Pazar günü yeni bir yönetim oluştu ve mesaiye başladı. Yönetim profiline baktığımız zaman yeni isimlerin yer aldığı Ticaret odası üyeleri, STK temsilcileri ve iş insanlarından oluşan çoğu spor camiasında görev yapmamış isimler. Beklentiler yüksek yükleri ağır. Acil yapılması gereken kaynak oluşturma, Teknik Direktör seçimi, kadro yapılanması, kamp programı ve sezona hazır bir takım yapmak. Ayrıca kulüplerle, kurumlarla, camialarla ilişkileri düzelterek herkesi kucaklayıcı sporun evrensel değerlerin uygun ılımlı bir imaj oluşturmak. Çünkü geçen sezonlar yaşanan başarısızlıklar ve kulübün geldiği noktanın vermiş olduğu umutsuzluk ve psikolojik durumu ortada. Umarım yeni yönetimle en azından futbolu yönetecek profesyonel, kendini ispatlamış ve başarı odaklı çalışacak bir ekip oluşturulur ve başarılı olurlar şimdiden başarılar dileriz.

Diyarbekirspor her yıl iyi transferlerle başlıyor ama…

Diyarbekirspor geçen sezon başında kurduğu muazzam takım devre arasında dağılmasaydı belki şimdi 2. Ligdeydi. PlayOff maçlarında izlediğimiz hiçbir takım sezon başındaki Diyarbekirspor’dan iyi değildi.

Şimdi yeni bir sezon yeni bir başlangıç, Oluşturulan bir yönetim o doğrultuda yapılan transferler umarım bu sezon farklı olur ve işleyişteki sorunlar tekrar edilmeden hedeflenen başarı elde edilir.

Kent Diyarbakırspora Hasret…

3 yıl üst üste şampiyon olarak en dipten yeniden bir başarı hikayesi yazıldı,

Yazanlardan emek verenlerden formayı terletenlerden destek olana herkese teşekkürler.

Sadece Diyarbakır değil bütün bölge Diyarbakırsporu bekliyor.

Şimdi Bal liginde yeni bir heyecan başlıyor. Elbette ki desteğe ihtiyacı var elbette ki güçlü bir bütçeye ihtiyacı var. Bunun için sadece izlemek ne yapacak diye beklemekle de olmuyor. Bal ligi zor bir lig her türlü ayak oyunlarının döndüğü kıyasıya bir rekabetin olduğu bir lig. Amatöre benzemez hatır gönül işi yoktur bu ligde, finansman ve yönetim kabiliyeti gereklidir. Yönetebilme kabiliyeti gereklidir, bunun içinde destek çok önemlidir. Güçlü bir yönetim oluşturarak yükü paylaşmak ve kent dinamiklerinin desteği gereklidir.

Bu sezon başkanlık yapan Ekrem Karakoç kendi öz kaynaklarıyla takımı buraya kadar getirdi ve şampiyonluk ipini göğüsledi. Süreçte kısıtlıda olsa Güneydoğu spor yazarları derneği, Şehmus Akyıl’ın çabaları ve Ticaret odasının sağladığı imkanlar dışında bir destek olmadı.

Ama bundan sonrası artık bir kişinin üstleneceği bir yük olmamalı. Diyarbakırsporu sevenlerde bu taşın altına elini koymalı. Şampiyonluğa oynayacak bir Takımın oluşturulması, kampı, malzemesi, kalacak yer sorunu önemli konular. Bunların planlamasının hemen yapılarak Diyarbakırsporun başlarken dediği gibi hersene bir lig hedef süper lig hedefine adım adım yaklaşması gerekiyor.

Öte yandan borçlar sorunu var. Bunun içinde bir istişare heyetinin oluşturulması ve çözüm üretmesi gerekiyor. Yarın kısmet olursa profesyonel liglere çıkıldığı zaman transfer yasakları icralar Diyarbakırsporun önünü kesmemeli. Spor ve sporcu uyuşmazlıklarıyla ilgili tecrübeli bir avukat aracılığıyla girişimlerde bulunularak davalık dosyalar çözüme kavuşturularak kulübün önü açılmalı.

Bunlar güçlü bir yönetimin yapacağı işler, bunlar kenti yönetenlerin vereceği desteklere bağlı ve bu yapıyı oluşturabilecek bir enerjiye ihtiyaç var. Zaman dar yük ağır inşallah sonu mutlulukla tamamlanır.    

  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ertan Filiz
Ertan Filiz - 4 yıl Önce

Abi eline sağlık güzel olmuş. Tek destek gerçek DİYARBAKIRSPOR'A verilmeli..