Amedspor Kongresi ve Eskiye Dönüş

AMEDSPOR KONGRESİ ve ESKİYE DÖNÜŞ

Amedspor Olağan kongresiyle 2. Defa Başkanlık yapacak olan Metin Kılavuz ve çoğu eski yöneticiden oluşan yeni yönetim ekonomik ve sportif açıdan tıkanan kulübün önünü açmak ve yeniden iddalı bir takım yapmak için göreve geldi.

Metin Kılavuz önceki görevinde çok önemsediği tesisleşme, altyapı ve kurumsal kulüp yönetimi konusunda attığı adımların bir kısmını gerçekleştirmiş ve Türkiye liglerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olarak Fair Play ödülü almış, sportif başarılar elde etmiş, ekonomik olarakta yaratılan kaynaklarla değerli bir kulüp oluşturmuştu. Ancak Kılavuz görevi devrettikten sonra maalesef işler hiçte istenildiği gibi gitmemişti. Gerek siyasi anlamda yüklenmeye çalışılmak istenen anlam gerekse yaşanan siyasi olaylardan dolayı her yıl daha da zayıflamış, borçlanmış ve problemli bir kulüp halini almıştı. Futbolcusuyla kavgalı, Tff ile kavgalı, Kulüplerle kavgalı, kendi içinde bile yöneticileri kavgalı bir kulüp halini almıştı.

Şimdi iste Metin Kılavuz ve ekibi yeniden toparlanma ve gerekli kaynaklar yaratarak Amedsporu atağa geçirmek iddiasıyla geliyor.

Önünde önemli sorunlar var;

Futbol kamuoyunda problemli, ödemelerde sıkıntı yaşayan, imaj sorunu olan Hocası, takımı, maddi kaynağı belli olmayan bir Amedspor işi zor zaman dar.

Elbetteki kulübün bütün detaylarını biliyor ve gerekli bir planı programı vardır.

Benim önemsediğim Metin Kılavuzun ilk konuşmasında çok realist ve popülizmden uzak tavrıydı. Amedspor kulübünün bir spor kulübü olduğunu siyaset mecrası olmadığını ve kimsenin bu kulüp üzerinden kendine siyasi beklentiler içerisine giremeyeceğini Siyasetin yerinin kulüpler olmadığını belirtmesiydi. Bu Amedsporun şuana kadar yaşadığı sorunların temeliydi. Benim felsefemde “Sorunun kesin tespiti Çözümün en büyük adımıdır” derim Bu yaklaşımda bence çok önemli ve değerlidir. Başarılar dilerim.

DTSO Amedspora eski yönetici alacakları ile birlikte 3 Milyon TL aktardı

DTSO Başkanı Mehmet Kaya Amedspor kongresinde yapmış olduğu konuşmasında bir Oda Başkanından çok Siyasetçi gibi konuştu ve yaklaşımı sanki Amedsporun gizli başkanı havası estirdi ki bana göre bu yaklaşım çok yanlış.

Sayın Kaya bu kentin en önemli Ticari oluşumunun Başkanı ve bu kentin bütün Ticari aksiyonlarının yanında sosyal ve sportif faaliyetlerinin tümü ile eşit mesafede durmalı.

DTSO Başkanlığı Amedspor’un eski yöneticlerinin alacaklarını ödemek ve kulübün borçlarını karşılamak için bir araya gelmiş işadamları vakfı ya da istişare kurulu değil. Amacı istihdam, organizasyon, kaynak yaratma, kalkınma ve yatırım imkanları yaratmak olmalı. Başka kişisel amaç ve hedefler varsa bunu bilmem ama kentte bulunan ve kentin tanıtımına katkısı olan diğer kulüplerimizde ekonomik sıkıntılar çekerken sadece bir kulübe ve bazı eski başkanlara trilyonlar aktarma anlayışı sakat bir anlayıştır ve sorgulanmalıdır. Bazı kişi ve kuruluşların vermiş oldukları kent mücadelesini ve emeği yok sayarak dairesel bir döngü içine hapsolunduğunda bu kamuoyunda bir rahatsızlık yaratır ve bunun bir takım geri dönüşleri de mutlaka olacaktır.

YORUM EKLE