Amedspor'la Güldük,Diyarbekirspor'la Üzüldük (Spor Yazarı Veysi Akar takımların haftalık performansını kaleme aldı)

Haftalar ilerledikçe kazanmayı alışkanlık haline getiren Amedspor, güçlü Isparta32Spor  takımını zor da olsa yendi.

Amedspor'la Güldük,Diyarbekirspor'la Üzüldük (Spor Yazarı Veysi Akar takımların haftalık  performansını kaleme aldı)

Hafta içi Karaman deplasmanından moralle dönen Amedspor bu maçın önemini bilerek işi daha sıkı tutup 3 puan almayı bildi. Takım ruhuyla mücadele eden Amedspor ,dinamik olan hızlı kontratakla oyun yapmaya çalışan rakibine göre daha hazır bir haldeydi .Bunun tek sebebi şampiyonluğa aşırı motive olmadır. Bu birliktelik ve mücadele oldukça Amedspor kolay kolay maç kaybetmez oyunun bazı bölümlerinde rakibine üstünlüğü kaptırsa da takımın adeta maestrosu olan Gökhan Alsan’la maçı deyim yerindeyse rakibin elinden aldı. Ha bu arada dikkat edilmesi durumları da göz ardı etmemek lazım. Boşluk bırakıldığında maç içinde kopukluklar yaşandığında rakip gözünün yaşına bakmadan skoru yakalayıp sana sadece el sallar.

                Her takımda dönem dönem ekonomik ve küçük krizler meydana gelebilir önemli olan bu süreçleri sorunsuz bir şekilde atlatmaktır. Belki iyi bir futbol olmayabilir ama önemli olan bu süreçleri 3 puanla kapatmaktır.

                Eleştirilecek durumlar yok mu ,tabiki de var. 90 dakikaya  baktığımızda Amedspor ara ara oyundan kopup rakibine topla fazla oynama, pozisyona daha fazla girme imkanı veriyor .Bu şampiyonluğa oynayan takımların yaşamaması gereken bir durumdur .Umarız en kısa zamanda takım içindeki bu aksaklar da giderilir. Bir parantez de seyirciye açmak lazım maçın başından sonuna kadar hiç durmadan 90 dakika  tezahürat yapan bir seyirci topluluğu Amedspor için büyük bir şanstır. Bu demek oluyor ki seyirciyle takım bütünleşirse galibiyet kaçınılmaz olur.Amedspor için diyeceğimiz 3 kelime var; tebrikler,tebrikler,tebrikler.

                Diyarbekirspor, futbol camiasını şaşırtmaya devam ediyor .Sezona iyi başlayıp milyonlarca para harcayan Diyarbekirspor’da durumlar içler acısı, kadro mühendisliği yapılırken ya acele edilmiş ya da çok kötü tercihler yapılmış. Bir takımın bu kadar tutarsız ve kötü oynamaya hakkı yok. Ama ne hikmetse bu futbolcu topluluğu bu hakkı kendinde bulabiliyor.

Yazık 1 yıl daha heba olup gidecek. Sezonu ligde kalma olarak başarırsa bu Diyarbekirspor için bana göre başarıdır. Tabi şuana kadar oynanan futbola göre konuşuyorum .Zaten atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Lider olan takım ile arada 15 puan gibi kapanması zor olan bir puan farkı varken şampiyonluğu konuşmak havada uçmakla eşdeğerdir.

Herkes şapkasını önüne koymalı hesap vermesi gerekenler hesap vermeli yoksa bu takımdan hiçbir şey olmaz.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER