Amedspor Zorlu bir süreçten geçiyor, Diyarbekirspor Yeni Yönetimi Başarılı Olabilir mi?

Amedspor Zorlu bir süreçten geçiyor

Ligin ikinci devresine Play Off adaylarından Sancaktepe karşısında haksız bir şekilde verilen bir golle yenilen  Amedspor altında bulunan rakiplerinin kazanmasıyla tehlikeyi yeniden hissetmeye başladı.

Burak Taşdemir, Furkan Yaman, Muhammed Yılmaz  gibi oyuncularını kaybeden Amedspor transfere yönelerek İlker Sayan, Murat Gürbüzerol, Oğuz Çetinkaya, Batuhan Kurt, Üstün Bilgi gibi oyuncuları transfer etti. Yusuf Yağmur’unda cezası biterek takımdaki yerini alırken Transfer dönemi içerisinde 2-3 oyuncu daha alınması bekleniyor.

İkinci devre zor geçecek…

Her takım kendi bütçesine ve finansal durumuna göre transferler yapıyor ya ancak ikinci devreler her zaman zorlu geçer. Bu Amedspor içinde geçerli ve takımın eksiklerini gidererek en fazla 2 hafta içinde lige hazır hale gelmek zorunda.

Bunun yanında Amedspor paydaşları yani camiası, taraftarı, yöneticileri ve sevenleri pozitif anlamda takımlarına destek olmak ve katkı sağlamak zorunda.

Hele ki  Amedsporda yürütülen gizli Taht kavgalarının kirli bir şekilde Sosyal Medya aracılığı ile yapıldığı bu dönemde yaşananlar ve yıpratmaya yönelik yapılan kampanyalar kulübü rakiplerinden daha fazla yıpratıyor.

Demem o ki Yönetimi veya Teknik heyeti  indirmek yada intikam almak amacıyla yapılanlar ve yazılanların en büyük zararını bizatihi Amedspor çekiyor.

Oysaki zaman vermek şans tanımak gerekli başkasının aklıyla ya da emelleriyle yazılanlar, yapılan eleştiriler ve hayali isimlerle başlatılan yıpratmaya yönelik kampanyalar Amedsporun ligde mücadele ettiği takımlardan daha fazla bu takımı hırpalayacaktır.

Diyarbekirspor Yeni Yönetimi Başarılı Olabilir mi?

Diyarbekirspor sezona iyi bir bütçe, iyi transferler ve iyi bir hocayla başlarken maalesef yine sabırsızlık yüzünden darma duman oldu. Önemli oyuncularını kaybeden, kampa bile gidemeyen devre arasında ne olacağı bile belli olmayan bir takım durumdayken Turan İlgin Başkanlığında ve işadamlarından oluşan bir yönetim işbaşına geldi.

Turan İlgin geldikten sonra giden oyuncuların bazıları geri döndü, yeni birkaç transfer takıma katıldı, Turan İlgin ve yönetimi Basınla, taraftarlarla bir araya gelerek destek istedi yanlışın ve eksiğin tespiti için istişarelerde bulundu, Eski Kulüp Başkanlarına giderek desteklerini ve tecrübeleriyle yanlarında olmalarını istedi. Hocasıyla, takımıyla hafta için Nevşehir maçının önemini, yeni bir başlangıç için bu maçın kazanılmasının gerektiğini ifade ederek oyuncuları hazırladı ve maç kazanıldı üstelik bizden daha iyi bir takıma karşı net bir pozisyon vermeden 3-4 net pozisyonuda kaçırarak kazanıldı. Protokol tribününde ikiyüze yakın misafir sırf yeni göreve gelen başkana, yönetime destek olmak için yanında olduğunu göstermek için maça geldi.

Ne güzel değil mi? yukarıda yazılanlar camiayı toparlamak, insanlara giderek birlikteliği sağlamak, iletişim, toparlayıcı olmak ve yeni bir başlangıç için kentte bir heyecan getirmek ve 3 puanlı bir başlangıç.

Ama daha öncede birkaç kez teşebbüsü yapılan bu girişimler kulübe katkı sağlamasına rağmen maalesef yarım kaldı. İnşallah bu sefer öyle olmaz bu sefer bu oluşumdan rahatsız olup taş koymaya çalışanlar başarılı olmaz Turan İlgin ve yönetimi başarılı olur temennim bu.

Takıma gelince takım her ne kadar da bu maçı kazanmış olsa bile iyi bir takım değil eksikleri çok ve en az 4-5 direk oynayacak oyuncuya ihtiyaç var. Bu 3 puan Play-Off umutlarını artırdı önümüzdeki hafta Modafen maçı var ve hiçbir takım çantada keklik değil şayet Diyarbekirspor bu deplasmandan 3 puanla döner bu hafta içi takıma gerekli takviyeler yapılırsa daha güçlü bir şekilde taraftar desteği ile ve bu yönetimle geleceğe umutla bakar. Bu süreçte Diyarbekirspora ve Turan İlgin Başkanlığında oluşturulan yönetime başarılar dilerim.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
REMZİ AKGÜN
REMZİ AKGÜN - 4 yıl Önce

DİYARBEKİR SPOR a başarılar dilerim inşAllah şampiyon olur