AMEDSPORUN TADI YOK… DİYARBEKİRSPOR DEĞERLİ BİR PUANLA DÖNDÜ

2019-2020 Sezonu 2. Lig ve 3. Liglerde 1 Eylül itibariyle başladı. Takımlarımıza ve futbol heyecanına olan özlemde sona ermiş oldu.

Bölge takımlarımız adına Kazasız, sakatlıktan uzak başarılı bir sezon olmasını dileyerek Amedspor ve Diyarbekirspor için izlenim ve beklentilerimi yazacağım…

Ligin ilk maçını kendi sahasında ve 10 Bin seyirci önünde oynayan Amedspor maalesef beklentilerin çok altında kalarak Sancaktepe karşısında 2-1 mağlubiyetle başladı.

Geçen yıl takımdan ayrılan Sıddık, Hasan, Oğuz, Umut Koçin gibi oyuncuların yerinin dolmadığını açık ve net bir şekilde görmüş olduk. Elbetteki ligin henüz ilk maçı, elbetteki zamana ihtiyaç var ancak oyuncu kalitesi, takım olma, kazanma arzusu ve transferlere baktığımız zaman fark yaratan kimse yoksa, özellikle orta alanda 3 pas bile yapamayacak kadar bir birine yabancı oyunculardan oluşmuşsa, temposuz ve ağır bir oyun ile geleceğe dair bir ışık göremedik. Rakip Sancaktepede öyle aman aman fark yaratacak kalitede bir takım değildi ona rağmen yediğimiz her iki golde de resmen amatör hatalar yapıldı. Amedspor adına maçın olumlu 2 olayı vardı. 1 takımı özleyen ve stadyuma gelen 10 Bini aşkın taraftarın arzusu,  2- Onur Alkanın muhteşem golü başkada birşey yoktu. Lig zor geçecek bu belli ve acilen Amedsporun haline çare bulması gerekiyor. Daha tempolu, daha hızlı bir oyun karakterine, kazanma arzusu ve motivasyonuna sahip bir takım olmaya ihtiyaç var. Umarım eldekilerden en iyi verimi alıp devreyi hedeflediği yerde tamamlar.

Diyarbekirspor bulunduğu grubunun en iyi takımlarından biri olan ve tek hedefi direkt olarak şampiyonluk olan Nevşehir Belediye deplasmanından değerli bir puanla döndü puan değerliydi çünkü rakip şampiyonluk yolunda en zor rakipti.

Kaliteli ayaklardan kurulu ve Şampiyonluk hedefi olan Diyarbekirspor en önemli rakibinden avantajı kaparak döndü.

Şimdi 20 transfer yapmış kadrosunun neredeyse tamamını değiştirmiş bu takımın uyum sorunu ve oyun stratejisini belirleyip 4 haftada 10 puan toplaması işin şeklini seyrini tümüyle değiştirecektir. İçerde Modafen, deplasmanda Halide Edip ve yine iç sahada M.Yeşilyurt maçları üst üste 3 galibiyet harika bir ivme sağlayacaktır.

Takımın özgüveni, geçiş ve tanıma sürecinin kayıpsız geçişini ve inanılmaz taraftar desteğini elde etmiş olacağız. Yeni kurulmuş bir takımın uyum süreci dezavantaj olarak görülse bile 45 günlük üç etap kamp geçirmiş bir takım bu süreci aşacaktır. Takım içinde huzur, arkadaşlık ortamı, birlik beraberlik gibi faktörlerle birlikte bu sene Diyarbekirsporun açık ara şampiyon olabileceği bir yıl olma umudunu pekiştirecektir.       

YORUM EKLE