ÇANTA KOLUNA HERKES YOLUNA (SPOR YAZARI VEYSİ AKAR'IN KALEMİNDEN)

Sözlerime ne yazık ki ünlü şair ve edebiyatçı  Namık Kemal’in “Sil Baştan” sözleriyle başlamak istiyorum. Yıllardır bir türlü istenilen başarıya yakalayamama geleneği maalesef bu yıl da acemice yapılan işlerle başka bir bahara kaldı. Temelsiz , eğrilti bir yapı misali.Nerde tutsan elinde kalan bir Amedspor   yönetimsel hatalar sonucu bu yıl da hem şampiyonluk yarışında hem de Play-Off’ta hayal kırıklığı yarattı.

ÇANTA KOLUNA HERKES YOLUNA (SPOR YAZARI VEYSİ AKAR'IN KALEMİNDEN)

Sözüm ona yıllardır kulüpçülük tecrübesi olduğunu zanneden insanların, sevk ve idare ettiği takım bu hale düşürülmemeliydi. Son 15 maçtır bir türlü istikrarı yakalayamayan, bunun yanın sıra yönetimde iç çekişmenin süreklilik arz ettiği bir takımda başarıyı beklemek deveye hendek atlatmakla eşdeğerdir. Sezon başı kurulan kadronun yanlış kurulması, ara transferde yapılan transferlerin yetersiz çıkması bu hazin sonun hazırlanmasına sebep olmuştur. Bunun sorumlusu elbetteki bu yönetimdir.

Yönetimin içinde işini hakkıyla layıkıyla yapan spor adamları olmasına rağmen süreç iyi yönetilmemiştir.

Çok bilmeyeceksiniz, akıl hocalarının sözleriyle değil de bilenlerin ortak kararıyla işleri yönetecektiniz. İstişare kurulu hikayelerinden vazgeçeceksiniz .Onların isimlerinin orada olmasıyla sıkıntılar çözüme kavuşmuyor.

Tabi ki de burada şu soru aklınıza gelebilir ;”NE YAPILMALI?”

 Öncelikle Amedspor’a geçmişten beri emek veren spor ve iş dünyasından sporun içinde olan insanlarla istişare yapılıp yanlışlar bir bir ortaya çıkarılmalı.  Atama yönetimler olmamalı. Liyakata uygun olan insanlar tercih edilerek yeni bir yol haritası çıkarılmalı. Takımın bundan sonraki süreçte şampiyonluğa mı yoksa alt yapıya mı önem vermesi gerektiği konusunda bir karar verilmeli. Ne yazık ki Amedspor çıkış noktası olan değerlerinden kopmuştur. Teşhisi doğru yapmazsanız, tedavi sağlıklı olmaz. Hastalığın nedenleri doğru analiz edilmezse ve ona göre reçete uygulanmazsa Namık Kemal’i daha çok anarız. Bilmem anlatabildim mi?

Takımın en az 4’te 3’ü  değişmeli.Kafa olarak Amedspor’a bir şey veremeyen futbolculara yol verilmeli, genç, dinamik takıma en az 2-4 yıl hizmet edecek futbolcular tercih edilmeli.

Birinci yılda belki başarı gelmeye bilir ama ikinci yıldan sonra iskelet kadro oluşturulup etrafına birkaç transferle şampiyonluk kaçınılmaz olur. Yaşlı ve uzun süredir Amedspor’a hizmet eden futbolculara üstün hizmet belgesi verilip emeklilik işlemleri acilen başlatılmalıdır. Futbolda duygusallığa asla yer yoktur. Zamanı gelince herkes bırakıp gitmesini bilmelidir.

Bu arada takıma dışardan fazla müdahale olduğunda başarının gelmediğini inşallah Amedspor camiası görmüştür. Müdahale edildiğinde takımın mahrem bilgileri insanların ağzına sakız olup her yerde rahatlıkla konuşulabiliyor. Desteklerinizle kurulan basının sizi övmesi belki hoş gelebilir ama toplumda karşılığı olmuyor. Bir yenilgi ile her şey toz duman olabiliyor.

Futbolun doğruları çok farklıdır. İşinizi doğru yapmazsanız futbol size cezayı keser.

Bu iş doğru insanların bir araya gelmesiyle ve çarkın doğru işletilmesiyle olur. Özetle herkesin harcı değil. Yönetmek ayrı bir sanattır. Siz yapamadınız, başaramadınız. O halde kenara çekilin, işi bilenlere imkan tanıyın. Bu şehrin hayalleriyle daha fazla oynamayın. Bu kadar genç nüfus potansiyeline yazık etmeyin.

Başarı zor değil, mucize hiç değil. Doğru insanların yer aldığı doğru planlama ile bu şehir de Amedspor da hak ettiği yere gelir. Yeter ki insanlar kendi ihtiraslarını şehirden üstün tutmasın.

Selam ve saygılarımla.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER