FUTBOL KÖTÜ, SONUÇ İYİ (SPOR YAZARI VEYSİ AKAR'IN KALEMİNDEN)

Amedspor’un,Düzcespor’u farklı mağlup ederek haftalar sonra galip gelmesi ve bu sonuçla Play-Off’a kalması camiada kötü olan havayı olumluya çevirdi.

FUTBOL KÖTÜ, SONUÇ İYİ (SPOR YAZARI VEYSİ AKAR'IN KALEMİNDEN)

Maça  baktığımızda;  özellikle ilk 45 dakikada  haftalardır oynanan kötü futbolun bir örneğini tekrar sahaya yansıttılar. Şuursuz ataklar, yine pas yapmada acemice hareketler, bloklar arasında bağlantı kopuldukları. Kısacası kötü bir takımın nasıl oynaması gerektiğini oynanan futbolla bize gösterdiler. Rakibin kötü olması Amedspor’un ekmeğine adeta yağ sürdü. İlk yarının sonunda gelen golle moral bulan Amedspor,ikinci yarıya daha moralli bir şekilde çıkarak ikinci golü erken bulup maçı adeta kopardı. Maçın en iyi oyuncusu tartışmasız şekilde Okan Deniz’di. Okan’ın eski formunu yakalaması ve bunu iyi bir futbolla süslemesi Play-Off öncesinde hem kendisi hem takım için moral oldu.

Ara trabsferde büyük umutlarla transfer edilen forvet Yasin Abdioğlu’nun iyi futbolunu 3 golle süslemesi günün en güzel olayıydı. Ha bu yeter mi ?  Tabi ki  yeterli değil.

Amedspor’un önemini bilmeyen, takımın kent için ne kadar önemli olduğunu bilmeyen kafalar olduğu sürece bu takım Play-Off da zor tur atlar. Tabi ki Play-Off maçların havası farklı olur her maça final havası ile bakılıp seyirciyle kenetlenirse galibiyetler kaçınılmaz olur. Bir parantez de seyirci olayına açmak gerekir .İnegöl maçından sonra seyircinin takımdan uzaklaşması dikkat çekici bir durum.

Daha önce hafta içinde de en az 8-10 bin taraftara oynayan Amedspor’da bu sayının 2-3 bin kişiye düşmesi üzerinde durulması gereken bir olay. Bunun vebali kimin boynunaysa artık hesabını da o vermelidir diye düşünüyorum.  En kısa zamanda birliktelik sağlanıp tribünler tekrar eski haline getirilmelidir.Yoksa camia için kötü sonuçlar doğurur.

Bu arada maçta golleri atan futbolcuların golleri yöneticilere koşarak hediye etmesini biraz manidar buldum. 3-4 haftadır soğuk rüzgarların estiği takımda birilerine futbolcuların nazire yaparcasına goldan sonra şeref tribününe doğru koşması kanımca taraftara küskünlüğün bir işaretidir. İnşallah bu futbolcu topluluğu bunun altında kalmaz.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER