Kendi Çocuklarınıza Güvenin...Amedspor, Diyarbekirspor ve Diyarbakırspor Hakkında

Kendi Çocuklarınıza Güvenin

Amedspor, Diyarbekirspor ve Diyarbakırspor Hakkında

Sıkıntılı başlayan bir sezonun içerisindeyiz. Kamp dönemi, transfer dönemi, hazırlık maçları müsabakaların oynanması tümüyle sıkıntılı ve Olağanüstü bir dönem. Pandemiden dolayı kamplarda takımlar yeteri kadar sağlıklı bir kamp dönemi geçirmedi. Oynan maçların seyircisiz oluşu özellikle taraftar potansiyeli olan takımlar için büyük bir dezavantaja dönüştü. Ayrıca Ligler altlara indikçe zaten ekonomik zorluklarla cebelleşirken birde her hafta testler ve bunların getirdiği külfet.

Hal böyleyken süreç kör topal devam ediyor. Bu olumsuzluklarla beraber kulüpler uyum, takım olma, ideal 11 ve oyun sistemi olarak bu sürece adapte olmaya çalışıyor.

Amedspor’da bu süreci en yaşayanlardan biri, Yeni yapılan transferler yeni bir teknik heyet ile başlayan sezonda Altı hafta geride kaldı.

Aykan Atik hoca yavaş yavaş takımını tanımaya oyun sistemini oturtmaya çalışıyor.

Altı haftada 3 galibiyet 3 mağlubiyet ve her hafta kadroya dokunuşlar. Şimdi Lig Amedspor için yeni başlıyor.

Dört hafta önemli rakiplerle oynayacak gerçi ligde her rakip önemlidir ama üst üste içerde Gümüşhane Deplasman Sarıyer, İçerde Manisa ve Çorum deplasmanına gidecek olan Amedspor bu maçlardaki performansı ve alacağı puanlar Teknik heyetin ve kadronun durumunu takımın ligdeki pozisyonunu netleştirecek.

Diyarbekirspor bulunduğu grup ve kadro olarak bir adım önde görünüyor. Özellikle deplasman başarısı maşallah nazar değmesin göz kamaştırıyor.  5 Maçta 12 puan toplayan Diyarbekirspor Şenol Demir’in gelmesinin ardından maç kaybetmedi ve kazanma kültürü oluştu. Zaten şampiyonluk için oynayan takımlar özellikle bu seyircisiz dönemde deplasmanları avantaja çevirip kazandıkça bu takımın özgüvenini ve kazanma kültürünü pekiştirmektedir. Takımı yönetimi ve Teknik heyeti tebrik ederim.

Gelelim Gençlere evet gençlerimize güvenmemizin vakti geldi geçiyor bile hem Amedspor’da hem Diyarbekirspor’da bu hafta gençler bağıra bağıra bizde buradayız dedi. Geçen hafta Muhlis attığı golle Zonguldak maçında Kaleci Abdullah Yiğiter ikinci yarı girdiği kalede üst üste yaptığı kurtarışlarla Diyarbekirspor’un kupa maçında genç oyuncu Muhammedin attığı 2 golle takımlarının galibiyetlerinde pay sahibi oldular. Yani bizlere güvenin milyonlarca parayı dış transfere harcamayın yeni Bünyaminler, Burhan Eşerler, Barışlar var bizleride görün mesajı verdiler. Bizde diyoruz gençlerimize güvenin forma şansı verin zaten kendine bakan iyi çalışan oyuncular sıyrılıp öne çıkacaktır.

Gelelim Diyarbakırspor’a bilindiği üzere Diyarbakırspor yeni bir yönetimle sezona iddialı giriyor, ekonomik olarak güçlü ve önemli projeleri olan bir yönetim. Hacı İhsan Aydın hedeflerini ve projelerini anlatırken geleceğe umut veren Diyarbakırsporu eski günlerine götürecek bir vizyon ortaya koyuyor. Başkan Aydın ve yönetimi hiçbir kişiden ve kurumdan maddi bir beklenti içinde değil bunun üzerine basa basa dile getiriyor. Hatta Diyarbakırsporun arazisi ile ilgili dahi bizim oradan maddi hiçbir beklentimiz yok ben ve yönetimdeki arkadaşlarım Diyarbakırspora bir şey katmaya geldik birşeyler kazanmaya değil bunun manevi hazzı bizlere yeter Diyarbakırsporu şampiyon yapıp tesisler kazandırmak, borçlarından kurtarmak hedefimiz almaya değil vermeye geldik diyor. Öyle ki 15 yıldır spekülasyonlara sebep olan ve üzerinde icralar bulunan Araziyi Valilik kontrol etmeli ve onların tasarrufunda olmalı diyor. Bizim işimiz takımı düzlüğe çıkarmak ve geleceği teminat altında bir yapıya kavuşturmak diyor. Bunlar gerçekten çok önemli ve kıymetli düşünceler. Sayın Aydın herkese kapımız açık manevi yönden bize destek olmak takıma sahip çıkmak isteyen kim varsa samimiyet çerçevesinde Diyarbakırsporun yanında olsun çağrısını da dile getiriken kongrede de ifade ettik Diyarbakırspor herkesin takımıdır halkın özlediği beklediği takımdır ve bu hedefte üzerine koyarak ilerleyecektir diyor.

Evet 2. Amatörden bu güne verilmiş bir emek daha başarılı olsun diye bu yönde oluşturulmuş bir yönetim bu kentin en değerlisine sahip çıkıyor durum böyleyken mide bulandırmaya çalışan içinde olamadığı için kafa karıştırmaya çalışan yalan yanlış bilgilerle boş konuşanlar çıkıyor. İçinde olamadığı için kendi kontrollerine alamadıkları için kendilerini nimetten sayıp oraya buraya laf yetiştirmeye dedikodu ve fitne çıkarmaya çalışanlar maalesef türeye biliyor.

Diyarbakırspor’da bir Başkan ve yönetim mevcuttur bu yönetim kendi kararlarını verebilecek bilgiye ve donanıma sahiptir. Elbetteki daha iyisi için daha doğrusu için insanlardan görüş alırlar herkese sorar en doğrusunu yaparlar. Diyarbakırspor halkındır ve bu halk adına mevcut yönetim baştadır bizlerde önünü açmak, imkan yaratmak için bir çaba içinde olmalıyız ve destek sunmalıyız. Yıllardır dedikodu, kulis benim adamım benim dediğim hoca diyenler bu takımı bu hale getirdi. Verebilecek olumlu bir katkınız varsa gelin verin yoksa dedikodu, fitne ve ispiyonculukla insanların kafasını, midesini bulandırmayın.     

YORUM EKLE