Uluç'tan Övgü

Ünlü gazeteci ve yazar Hıncal Uluç, Sabah.com'da yayınladığı köşe yazısıyla Diyarbakır Valiliği'nin 'Diyarbakır'ın Kültürel Yapısını Tanıtma' amaçlı yapmış olduğu projeden övgüyle bahsetti.

Uluç'tan Övgü
Ünlü gazeteci ve yazar Hıncal Uluç, Sabah.com'da yayınladığı köşe yazısıyla Diyarbakır Valiliği'nin 'Diyarbakır'ın Kültürel Yapısını Tanıtma' amaçlı yaptığı projeden övgüyle bahsetti. İşte Uluç'un köşe yazısı;

Gidesim geldi!..

Diyarbakır Valiliği'ni kutlarım.. Yani bu ne güzelliktir.. Evdeki boş zamanlarımı dolduran kanaldır ya, TRT Müzik..
Gene onu açtım, fonda müzik okuma saatim başlayacak..
Birden o klibi gördüm.. Bir Diyarbakır Türküsü.. Suzan Suzi.. Ama öyle güzel bir klip ki.. Türkünün her satırını başka solist okuyor.. Yığınla enstrüman..
Hepsini teker teker görüyorsunuz ama hepsi değişik bir yerde.. Sanatçılara fon olarak Diyarbakır'ın en ünlü turistik yerleri kullanılmış..
Hilar Mağaraları'ndan başlıyor, görüntüler.. İç Kale, Deliller Hanı, Ongözlü Köprü, Kırklar Dağı, Sülüklü Han, Hevsel Bahçeleri, Mardin Kapı, Meryem Ana Süryani Kilisesi, Diyarbakır'ın ünlü surları, Erdebil Köşkü, Bakırcılar Çarşısı, Keçi Burcu, Cahit Sıtkı Tarancı Evi, Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Ulucami ve Mesudiye Medresesi, Sami Hazinses'in Evi, Kral Kaya Mezarları, Gazi Köşkü, Hasan Paşa Hanı, Dağ Kapı, Hz. Süleyman Camisi ve 27 Sahabe Türbesi, Malabadi Köprüsü..
Daha neler neler.. Bu Diyarbakır nasıl muhteşem bir yerdir?..
Türkü yanık.. Düzenleme, yorum harika.. Görüntüler olağanüstü.. Yani işi gücü bırak, fırla git, Diyarbakır'a..
Öylesi..
Hızla akan yazılardan, klibi Diyarbakır Valiliği'nin yaptırdığını öğreniyoruz.
Sanatçıların hepsi öğrenci.. Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Güzel Sanatlar Lisesi Korosu, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı.. Yapımcısı Kuzey Kumsal. Görüntüleri Furkan Daşbilek çekmiş.
Düzenlemeyi Volkan Meydan yapmış.

Bayıldım. Bayıldım.. Hemen YouTube'a daldım.. "Diyarbakır İçin Suzan Suzi" başlığı altında buldum.. 250 bin defa tıklanmış bile..
2.5 milyon kere tıklansa az!..



Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 02:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER