Zor Bir Sezon Olacak…

Zor Bir Sezon Olacak…

Diyarbakır için Geçen yıl zorluklarla, hayal kırıklığı ve ertelenmiş hayallerle geçen bir sezon yaşadık.

Amedspor Playoffa çıkma başarısı gösterirken Final maçlarında elenmesi kent adına üzdü bizi.

Diyarbekirspor ise başlarken büyük hedefler koydu ancak sonunda ligde kalması bile başarıydı camia için.

Hele Diyarbakırspor bir sezon önce Play Offta final oynayıp 3. Ligin kapısından dönmesi kente büyük heyecan getirmişken çokbilmişlerin ve kendilerini futbol profesörü sayanların danışmanlığında işi ve süreci yönetememelerinden! dolayı geçtiğimiz sezon tekrar amatör lige düşmesi aslında beklenen neticeydi. Düşünün sizin beğenmeyip gönderdiğiniz oyunculardan kurulu Bağlar Bld. Şampiyonluk mücadelesi verdi siz onlarca transferinize rağmen küme düştünüz ve sanki hiç bir şey olmamış gibi davranıyorsunuz.  

Şimdi Amedspor ve Diyarbekirspor Ağustos sonunda başlayacak olan 2. Lig için hazırlıklar yapıyor.

Transferde Amedspor hızlı başladı erken yoruldu.

Tayyip Kanarya 26 yaşında Bayburtan transfer etti. Geçen Sezon ilk devre Uşaksporla 2 golü var ikinci devre Bayburtta 7 gol atmış toplamda 9 gollü bir santrafor.

Ömer Bozan 35 yaşında Sakaryadan transfer. Geçen sezon 38 maçta 8 gol 7 asistle oynadı, 10 numara sağ ve sol kanattada oynayabiliyor. İyi oyuncu tecrübeli tek dezavantaj yaş sorunu.

Gökan Köseoğlu 29 yaşında Bucaspordan transfer edildi. Stoper ve Bucaspor takım kaptanıydı. Diyarbekirspordan bildiğimiz bir oyuncu geçen sezon 30 maç oynadı ve başarılı bir sezon geçirdi.

Metin Güler 23 Yaşında 3. Lig Darıca G.B.nden geldi. Geçen sezon 38 maç oynadı sağbek orjinli, orta sağ ve sol bekte de oynamışlığı var.

Bunlar yeni transferler geçen yıldan Bünyamin, Üstün, Mervan ve Kutay gibi oyuncularla yollar ayrıldı. Geçen sezon kadro darlığı ve hamle oyuncusunun azlığından dolayı sıkıntı çeken Amedspor şampiyonluk hayalleri kuruyorsa orta saha, ön libero, kanat ve direkt oynayacak dinamik santrforlara ihtiyaç duyacak yani bu yapıyla bu takımla bu grupta öyle büyük hedeflere oynayacak bir takım yok an itibariyle. Zaman var parada varsa ki var deniliyor kamp döneminde nokta yerlere yapılacak transferlerle neden olmasın.

Diyarbekirspor İlk iş 2005-2006 sezonunda Süper Ligde Diyarbakırspor forması giymiş geçen sezon İçel İdmanyurdu ile Teknik Direktör olarak Play Off oynama başarısı göstermiş Ender Alkan’la anlaştı. Kenti ve camiayı bilen Diyarbakırspor formasını terletmiş Ender inşallah başarılı olur temennisiyle…

Transferlerle gelince…

Yasin Palaz 34 yaşında 1461 Trabzondan transfer edildi sağ bek. Geçen sezon 36 maç oynadı 3 asist yaptı.

Yasin Elmas 33 yaşında Sivas Belediyespordan transfer ön libero. Geçen sezon takımıyla 37 maça çıktı 6 gol 1 asistle katkıda bulundu.

Fatih Çiplak 28 yaşında Kırşehir Belediye Spordan transfer sol bek. Geçen sezon 34 maça çıktı 1 gol atma başarısı gösterdi.

İlker Sayan 29 yaşında Bayburt’tan transfer Sağ kanat. Geçen sezonu 35 maç 7 golle tamamladı.

Kurtuluş Yurt 31 yaşında Ergene Velimeşeden trasfer Kaleci. Geçen sezon ilk devre Amedspor formasıda giyen Kurtuluş 31 maçta forma giydi.

Diyarbekirsporun sağlam bir ön liberoya, 2 stopere ve en az 2 direkt oynayacak santrafora ihtiyacı var. Bunun yanında istikrara, huzura ve kalabilecek bir tesise ihtiyaç var. Yeni sezonda profesyonel liglerde mücadele edecek tüm bölge takımlarımıza başarılar dilerim. 

YORUM EKLE