Diyarbakır’da Sanat Günleri Final Konseri Yapıldı

Diyarbakır’da 2. Aram Tigran Konservatuvarı Sanat Günleri etkinlikleri, final konseriyle sona erdi.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kürtçe eğitim veren Aram Tigran Kent Konservatuvarı öğrencilerinin performanslarının sergilendiği...

Diyarbakır’da Sanat Günleri Final Konseri Yapıldı
Diyarbakır’da 2. Aram Tigran Konservatuvarı Sanat Günleri etkinlikleri, final konseriyle sona erdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kürtçe eğitim veren Aram Tigran Kent Konservatuvarı öğrencilerinin performanslarının sergilendiği 2. Aram Tigran Sanat Günleri, final konseriyle sona erdi. Konser Sümer Park Anfi Tiyatro'da binlerce kişinin katılımı ile başladı. Konsere BDP Genel Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve sanatçı Egide Cimo'nun yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Konser çocuk korosu ile başladı. Çocuk korosunun ardından bir yıl boyunca müzik bölümünde eğitim alan öğrencilerden oluşan yetişkinler korosu sahne aldı. Kurmanci, Sorani, Zazaki ve Ermenice eserlerin seslendirildiği konserde Mirê Bilure (Kavalın Miri) olarak tanınan sanatçı Egide Cimo enstrümanıyla geceye renk kattı. Konserin ardından Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, sanatçı Egide Cimo’yı plaket ve çiçek vererek kutladı. Sanatçı Cimo’da Diyarbakır’ın kendisi için özel bir anlamı olduğunu belirterek, gençlerin coşkusunun kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Konseri eşi ve çocuklarıyla birlikte izleyen BDP Eşbaşkanı Demirtaş ise, "Böylesine görkemli bir gecede Kürt gençleriyle birlikte sanata doymak bizim için onurdur" dedi. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin en kalıcı başarısının sanat alanında olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Siyaset gelip geçicidir. Ancak kültür, sosyal ve ekonomik alanlarda gençlerin başaracağı her şey bizim geleceğimizin garantisidir. Bugün burada bu garantiyi genç arkadaşların gözlerinde görmüş olmak bize bir kez daha moral ve güç verdi" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Demirtaş ve Cebe öğrencilere diplomalarını vererek, başarılarını kutladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER