Diyarbakırlılar Son Bir Yılda En Çok Elif Şafak Okudu

Diyarbakırlılar, İl Halk Kütüphanesi'nden 2012 yılı Mart ayı ile 2013 yılı Nisan ayı arasında en çok Elif Şafak’ın kitaplarını aldı.Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi istatistiklerine göre Diyarbakırlılar geçen bir yıllık zaman...

Diyarbakırlılar Son Bir Yılda En Çok Elif Şafak Okudu
Diyarbakırlılar, İl Halk Kütüphanesi'nden 2012 yılı Mart ayı ile 2013 yılı Nisan ayı arasında en çok Elif Şafak’ın kitaplarını aldı.

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi istatistiklerine göre Diyarbakırlılar geçen bir yıllık zaman zarfında en çok Elif Şafak’ı okudu. Oldukça ilginç sonuçların yer aldığı verilerde ilk yirmi yazar statüsünde sadece üç yerli yazarın bulunması dikkat çekti. Elif Şafak’ın Aşk, Araf ve İskender kitaplarının yanında Mehmet Uzun’un Kader Kuyusu isimli kitabı ile Ahmet Ümit’in Sis ve Gece kitapları ilk yirmiye giren kitaplar arasında yerini aldı.

Diyarbakır İlk Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek, kütüphanelerinin Türkiye’de en çok üyesi olan kütüphane olduğunu belirterek, üye sayılarının yaklaşık 15 bine yakın olduğunu söyledi. Türkiye’deki büyük illerin kütüphanelerinin üye sayısının 6 bini geçmediğini aktaran Özbek, Diyarbakırlıların okumaya aşık insanlar olduğunu ifade etti. Kütüphanelerini mesai saatleri içerisinde hiç boş kalmadığını dile getiren Özbek, ayrıca Türkiye’de sadece kendi kütüphanelerinde 'Engelsiz Kütüphanenin' bulunduğunu ve tüm engelli, bireylere hizmet verdiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER