DT'de “Ermişler Ya Da Gühankarlar“ Sahnede

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Anthony Horowitz'in "Ermişler ya da Günahkarlar" oyunu sahnede.

DT'de “Ermişler Ya Da Gühankarlar“ Sahnede
 Devlet Tiyatroları Diyarbakır Sahnesi, havaların iyice soğumasıyla tiyatro izleyicisini perdeye yöneltecek yeni oyunlar sahneliyor.

2 perdelik, 2 saat 15 dakika süren Anthony Horowitz'in yazdığı, Zeynep Avcı'nın çevirip, Sabahattin Yakut'un yönettiği "Ermişler ya da Günahkarlar" oyunu DT Diyarbakır'da sahnede. 13 yaş ve üzeri seyircilere önerilen oyunun konusu şöyle:

Mark Styler bir cinayet romanı yazarıdır. Ve yeni romanın kahramanı ile görüşmek için bir suçlu akıl hastanesi olan Suffolk'a gelir. Amacına ulaşabilmesi için Suffolk'dan sorumlu ve sorunlu doktoru ve hemşiresini aşması gerekmektedir… Styler, akıl hastası bir katilin iç dünyasını araştırmak isterken kendi iç dünyasının karanlık taraflarının içine düşer… Neden böyle romanlar yazmaktadır? Neden böyle karakterler? Suçlular-cinayetler-vahşet neden bizi içine çeker? Korku ve şiddetin içimizde uyandırdığı heyecanın sebebi ne? Yoksa katiller ve vahşice yaptıkları katliamlar üstünü örttüğümüz karanlık duygularımızın tatmini midir? Ölüm ve kanın verdiği haz; Cinayeti işlemek mi? Seyretmek mi daha…

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER