Kadir Gecenizi Tebrik Ederiz

Bu akşam Kadir Gecesi, Müslüman aleminin en önemli olan Kadir Gecesi'nde dualar ve ibadetler ile bu özel gece idrak edilecek. Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir.

Kadir Gecenizi Tebrik Ederiz
Bu akşam Kadir Gecesi, Müslüman aleminin en önemli olan Kadir Gecesi'nde dualar ve ibadetler ile bu özel gece idrak edilecek. Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu anlamı ve önemi büyük gecede sizde sevdiklerinize Kadir Gecesi mesajları ile onları hatırladığınızı gösterebilirsiniz. İşte Kadir Gecesi'nin anlam ve önemine uygun en güzel Kadir Gecesi mesajları
Kadir Gecesi'nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir.
Kadir, 'azamet' ve 'şeref' demektir. Kadir Suresinde Kur’an’ın Kadir Gecesi'nde indirildiğinden, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğundan, Kadir Gecesi'nin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerlerden bahsedilir. Kur'ân-ı Kerim'de Kadir Gecesi Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek bir gecedir.
İlk vahiy İslam inancına göre Allah tarafından Cebrail isimli melek aracılığıyla İslam Peygamberi Muhammed'e ilk vahyin indirildiği yer, Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası İslam inancına göre Allah Kur'an'ın ilk ayetlerini Cebrail isimli melek aracılığıyla İslam dininin Peygamberi Muhammed'e Nur Dağı Hira Mağarası'nda göndermiştir. İndirilen ilk ayetler Alak Suresi'nin ilk 5 ayetidir.
Muhammed, 40 yaşına yaklaştığında toplumdan uzaklaşarak Mekke’nin kuzeyinde, Nur dağı'ndaki Hira mağarasında inzivaya çekilmeyi ve burada vakit geçirmeyi adet edinmiş, bu durum 1-2 yıl devam etmiştir. 610 yılında bir Ramazan gecesi (Kadir gecesi) hırkasına bürünüp Hira Mağarasında tefekküre daldığı bir sırada ilk vahyi almıştır. Muhammed'in 610 yılından başlayarak, vefat ettiği yıl olan 632'ye kadar aldığı vahiyler Kur'an'ı oluşturur.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER