AMAÇ İSLAM SANCAĞI VE ERDOĞAN’I DÜŞÜRMEK’

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK 15 Temmuz sonrası kurulan FETÖ İzleme Platformu Diyarbakır temsilcisi Muhammed Beybur, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Metal yorgunluğuna dikkat çekmesi ve bazı belediye başkanlarının da istifa etmelerini istemesi üzerine seslenişine bazı çevrelerce duyarsız kalınmasını eleştirdi. Beybur, eleştirilerinde esas olanın Türkiye Cumhuriyetinin bekası olduğuna vurgu yaparken çağrıya uymayanların ise bunu bilinçli olarak, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hem de hükümeti yıpratmak için yaptıklarına dikkat çekti.

AMAÇ İSLAM SANCAĞI VE ERDOĞAN’I DÜŞÜRMEK’
 “17-25 Aralık ve sonrasında devam eden ihanet sarmalı, yükünü, boyutunu ve zarar verici hacmini gittikçe büyüterek 15 Temmuz tarihinde darbe girişimi yapacak kadar hadsizleşirken yüzlerce insanımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına neden oldular” diyen FETÖ İzleme Platformu Başkanı Muhammed Beybur, bir STK temsilcisi olarak gördüğü aksaklıkları, yanlışları ve beklentilerini özetledi.

 ‘DİRENÇ BOŞUNA’

Özellikle toplumun çok huzursuz olduğunu, gerçek manada gözle görülür bir değişimin söz konusu olmadığını ve bu vurdumduymazlığın da büyük tehlikelere neden olacağına vurgu yapan Beybur, şunları söyledi: “Seçimlerin yaklaştığı bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız çağrılar doğal çağrılardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarına kulak verilmesi gerekmektedir, olması gereken Türkiye Cumhuriyetinin bekasıdır, Ak Parti de bir dava hareketi olduğu için özellikle belediye başkanlarının ve varsa İl Başkanlarının istifa etmemeleri kendi işgüzarlıklarıdır. Aslında Belediye başkanları yumuşak bir zeminde, istifa ederek geçiş yapmalılar, en azından ben bunu diliyor, umuyorum. Bu noktada direnmek Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem Ak Parti hükümetine,  hem de devlete zarar verecek bir şekildedir. Bu şekilde direnmek dış mihrakların ve Ak Parti düşmanlarının ekmeklerine yağ sürmekten başka bir şey değildir. Bu direncin devam edeceğine inanmıyorum, kamuoyu bu direnci kırar he şekilde. Her alanda direnenler var, bu bir nevi saffını gösterme veya rant olayıdır. Bunlar direnerek farklı terör örgütlerine destek vermek anlamına da gelmektedir. Ben ilk günden beridir söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar samimi kişi vardır, diğerlerinin ciddi anlamda mücadele ettiğini düşünmüyorum, zira, Sayın Cumhurbaşkanımız halkın ve devletin bekası için hayatını hiçe sayarak büyük bir mücadele veriyor. Ben bazı makam ve mevki sahiplerinin aynı hissiyatla davrandığını da sanmıyorum. Direnişle bir şeyler çözemezler, bu direnişler kırılır, ha direnmeye devam ederlerse de bunun bedeli de çok ağır olur.” Dedi.

 

‘OYLARIN DÜŞÜŞÜNDE BÜROKRASİ ETKİLİ’

Yapılan anketlerin sonucunda an itibari ile Ak Parti’nin büyük oranda oy kaybı yaşadığına da dikkat çeken Beybur, bu kaybın büyük oranda sebebinin bürokratlar olduğuna işaret ederek konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Anketlerde görüyoruz, Ak Partinin oylarının düşüşe geçtiğini herkes görüyor. Bunu da şöyle görüyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız yılların verdiği tecrübeyle gelişmeleri ve ilerisini çok iyi okuyabilen olağanüstü bir siyasetçidir. Sayın Cumhurbaşkanımız çağrı yaptığında herkes oturduğu koltuğa sanki kendi gelmiş, sanki kendilerini o koltukta ispat etmişler, sanki onları oraya atayan bir irade olmamış gibi davranıyorlar. Tabi, bu uygulamaları, sözleri üzerlerine almamaları partiye ciddi zararlar vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra Belediye başkanlarının ve adı şaibelere karışmış kişilerden birçoğu kapılarını halka yine kapalı tutmuş ve toplumun öfkesini kazanmışlardır. Bu tür kişilerden bürokrasinin temizlenilmesi gerekiyor. Bunların akabinde de yerelde Ak Parti hükümeti tarafından atanan öz verili bürokratların halka kapılarını açmaları ve yakinen ilgilenmeleri gerekmektedir, özellikle partililere kötü davranarak sempatizan yaratmak çok büyük bir yanlış uygulamadır. Özellikle partililere kötü davranışlar sergilenmesi, destek olunmaması gibi unsurlar ileriki süreçte partiye oy verilmemesi, nefret edilmesi gibi tepkilere yer verildiğinden sandığa da bu böyle yansımaktadır. Bu nedenle de bürokrasi ayağının oldukça olgun ve destek verici olması gerekiyor. Bu nedenlerdendir ki 2019 seçimi öncesi gereken dizaynın ve düzelmelerin biran önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Yeniden devlet, millet sevdalılarının, gerçek dava adamlarının bu tür koltuklara getirterek halkın tekrardan sevgisini, muhabbetini kazanmaları gerekiyor. Halk affedicidir, siz düzeltince halk kesinlikle size teveccühünü sandık ta gösterecektir.”

 

‘AMAÇ İSLAM SANCAĞINI DÜŞÜRMEKTİR’

Türkiye Cumhuriyeti için Recep Tayip Erdoğan isminin İslam ümmeti tarafından büyük önem taşıdığına da vurgu yapan Beybur: “Türkiye eğer bir Suriye, bir Mısır, bir Libya gibi olmuyor ise bunun önündeki en büyük etken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dır. Erdoğan faktörü olmamış olsa Arap baharında yaşanan olumsuzlukların aynısı hatta daha kötüsü ülkemizin başına gelir. Dış ülkeleri bırakın özellikle içte hem Cumhurbaşkanımız hem de devlete ihanet eden kişilerin amacı gece ve gündüz ellerini açıp dua ederek ve karıştırarak ülkenin kötü duruma düşmesini istemektedirler. Bu hainlerin tek amacı ülkenin parçalanması, İslam sancağının düşürülmesini amaçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti köklü bir İslam devletidir. Altını tekrar çizerek söylüyorum, burada amaç Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan üzerinden Türkiye Cumhuriyetini parçalamak, batılı ülkelere peşkeş çekerek milletin şeref ve haysiyetiyle oynamak bu karanlık güruhun tek amacıdır.” Dedi.

 

Metal yorgunluğu noktasında ise Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dışında kalanların büyük çoğunluğunun metal yorgunu olduğunu ve bu acil çağrıya kulak verilmesini vurgulayarak cümlesini sonlandırdı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER