DİYARBAKIR'DA SİYASETİN ATEŞİ YÜKSELDİ

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde Diyarbakır’da siyasi parti ve ittifakların listelerinde önemli isimler yarışacak. AK Parti’de ilk 3 sıra Mehmet Galip Ensarioğlu,Mehmet Said Yaz ve Suna Kepolu’ndan oluşurken, CHP’de Sezgin Tanrıkulu liste başı yapılarak Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinden de adaylara yer verildi. Yeşil Sol Parti’de gazeteci Cengiz Çandar üçüncü sırada gösterildi.

DİYARBAKIR'DA SİYASETİN ATEŞİ YÜKSELDİ

Yüzyılın seçimi öncesinde Diyarbakır’da siyasetin nabzı yükseldi. 12 milletvekilinin TBMM’ye gideceği seçimlere 1 ay gibi kısa bir zaman kala listeler netleşti, önemli aktörler listelerde yer aldı.

Partiler, aday tanıtım çalışmalarından sonra sahaya adaylarını çıkaracak. Tarihin en önemli seçimine yine tarihin en kısa zamanlı propaganda çalışmalarıyla gidilecek.

AK Parti’de 24 ve 26.dönem milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu listenin ilk sırasında yer alırken, Ulu Camii emekli imam hatibi Mehmet Said Yaz ikinci ve eski Adalet Parti’li Mahmut Kepolu’nun kızı Suna Kepolu üçüncü sırada gösterildi.

CHP HEM KENDİ ADAYLARINA HEM İTTİFAK ORTAKLARINA YER VERDİ

CHP’de listenin ilk sırasında Sezgin Tanrıkulu yer aldı. Deva Parti’li Ali İhsan Merdanoğlu ve Saadet Parti’li Abdurrahman Ergin de listede gösterildi.

Yeşil Sol Parti’nin listesinde aktivistlere yer verildi. Gazeteci Cengiz Çandar, üçüncü sırada gösterildi.

Cumhur İttifakı’nda yer alan Yeniden Refah Partisi, seçime kendi logosu ve adaylarıyla giriyor.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER