DİYARBAKIR MKYK’DA YER ALMALI

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK 18 Ağustos tarihinde yenilikçi bir akım ile yeniden yoluna devam edecek olan Ak Parti saflarına 24 Haziran tarihinde sandıklara yansıyan silüetler tarafından bir mesaj gönderilmişti. Gönderilen mesajı Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan aldığını beyan etmiş, ona göre dizaynlar yapmaya başlayacağının da işaretini vermişti. Hal böyleyken Birkaç dönem Diyarbakır’a bakanlık verilmemesi bir noktada kamuoyunun dikkatinden kaçmazken en azından MKYK’da yer alınması konusunda vatandaşlar hem fikir. Yeni oluşturulacak olan Ak Parti MKYK’sında yer alması gereken isimler üzerinde vatandaşlar yoğun tartışırken ağırlıklı olarak daha önce aldığı görevlerden dolayı Mehdi Eker’in ismi de çoklukla zikredilen isimlerin başında geliyor. Gerekçe ise siyasette geçen uzun yılların verdiği tecrübe, ekonomik doygunluk ve yaklaşım tarzındaki olgunluğun yanı sıra memleket çocuğu olması tercih sebepleri olarak gösteriliyor.

DİYARBAKIR MKYK’DA YER ALMALI

 Ak Parti’nin 18 Ağustos'ta yapacağı 6. olağan kongresinde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) önemli değişiklikler yapılacağı artık netlik kazanırken listelerde kimlerin olacağı ise merak konusu.

Bilmeyenler için küçük bir hatırlatma yaparak Ak Parti MKYK’nın içeriğini aktardıktan sonra vatandaşların ne düşündüğüne bir bakalım; ‘MKYK'nın açılımı, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Ak Parti'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'dur. 50 kişiden oluşan MKYK  üyeleri parti yönetimini oluşturur. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na seçilenler bakan olur ya da başka görevlere atanırsa üyelikleri devam eder ancak MYK üyesi olamaz. Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri parti yönetiminde etkin bir şekilde rol alır.’

DİYARBAKIR’IN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ’

Ak Parti’nin bir müddetten buyanı Diyarbakır ile ilgili tasarruflarında gerek bakanlık, gerekse de etkin görevlerde kentin dinamiklerine yer vermediğinin dikkat çekici olduğunu belirten seçmenler, en azından 18 Ağustos tarihinde açıklanacak olan MKYK listesinde Diyarbakır’a yer verilmesini talep ediyorlar. Görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar özellikle uzun yıllar siyasetin içinde yoğrulmuş, badireler atlatmış ve olgunlaşmış, Diyarbakır’da siyaseti en iyi şekilde analiz eden kimlikler arasında yer alan Mehdi Eker’in MKYK için önemli bir isim olabileceğini belirterek şunları kaydediyorlar: “Partinin kurulduğu günden beridir Mehdi Eker bu işin içinde, hem bölgeyi hem de Ak Partiyi yakinen tanıyor. Çözüm sürecinde, darbede, öncesinde, sonrasında hep var olmuş, hasar almış bir kişi. Siyaseten bu kadar deneyimli, ekonomik olarak doygun, insan ilişkileri konusunda nazik ve empati yeteneği olan biri. Bu kişi sadece ben değil birçok kişi tarafından MKYK’da olması gereken biri olarak öne çıkıyor. Bu saatten sonra Mehdi Eker’in memleketine didar (Sözlerine sahip çıkan) ve ahde vefa göstereceğinden eminiz. Tabi çok kıymetli isimler var, yok değil, onlarda çok kıymetli fakat bugüne kadar MKYK’da yer almaması onunda bu önemli icrada yer alması gerekliliğini doğuruyor.”

 

‘MKYK VE MYK’DA OLUNMALI’

Diyarbakır’ın artık gerçekte bölge insanları tarafından temsil edilmesi gerektiğine de dikkat çeken vatandaşlar: “Memleketimizde bizleri temsilen çok kişi geldi, geçti. Bu kişilerden arta kalan mirasları hep birlikte görüyoruz. Bu memleketin halini yine bu memleketin insanı anlar. Bizde artık kendi millilerimizi belirli alanlarda görmek istiyoruz. Tamam meleketimizden birilerini bakanlık makamında görmedik ama MKYK’da ve MYK’da yer alacak olan kimliğin mutlak suretle bu kentin evladı olması gerekiyor. Bu anlamda daha önce kritik görevlerde yer almış, deneyimli olduğunu bildiğimiz Mehdi Eker’in en uygun isim olduğunu düşünüyoruz.”

 

‘ETRAFINI SİLKELEMELİ’

Mehdi Eker’in MKYK’da yer alması gerektiğini belirten vatandaşların dikkat çektikleri bir diğer husus ise çevresindeki insanların proje üretmek yerine hem kendisini, hem de iş yapacak olanları adeta boğdukları yönünde yorumlar da yapıyorlar. Vatandaşlar, Mehdi Eker’e ulaşmanın zorluğunu si eşu cümlelerle dile getiriyorlar: “ Genel itibari ile Sayın mehdi Eker özünde vatandaşları dinleyen, çözüm üretme gayretinde olan biri. Gelin görün ki kendisine ulaşmak istediğimiz anlarda bir anda bir kalabalık, bir istekler bombardımanı, bir hengame, ulaşamadan dönüyoruz. Mehdi beyin sorun çözen bir mekanizmanın önemli bir çarkı olduğunu biliyoruz fakat kalıcı çözümlerle birlikte projeleri hayata geçirmek isteyen, çözüm odaklı biri olduğunu da biliyoruz. Bir defa sayın Eker’in çevresindekilerin boş kalabalık yerine halka ulaşabileceği bir alan açması gerektiğini de önemle vurguluyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER