DÜ’DEN BASINA AYAR

HABER: AHMET BEŞENK 1990’lı yıllarında bazı kurumlar tarafından uygulanan AKREDİTASYON uygulaması, aradan geçen uzun yıllara rağmen Dicle Üniversitesinde hala unutulmamış olsa ki geçtiğimiz günlerde basına ayar çekildi ve akredite uygulandı. Geçtiğimiz günlerde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde dijital döneme geçiş konulu basın açıklamasına basından bazı mensuplar çağırılarak AKREDİTE uygulandı. Uygulamaya şifai olarak verilen yanıt ‘Liste Yukarıdan Geldi’ oldu. Öte yandan AKİT TV tarafından önceki akşam Ana haber bülteninde ortaya atılan iddialar ise ‘Basına akreditasyon uygulanmasının sebebi olabilir mi’ düşüncesini öne çıkarttı.

DÜ’DEN BASINA AYAR
 ‘BASINA AKREDİTE UYGULANDI’

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, imzalı onay formu dışındaki bütün işlemlerde dijital döneme geçirdiğini açıklamak üzere geçtiğimiz günlerde bir basına tanıtım ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya bazı görsel ve yazılı medya temsilcilikleri davet edilirken, Dicle Üniversitesini eleştirel yazılar yazan gazeteciler davet edilmedi.

 

Yönetime geleli kısa bir süre olan Hastaneler idaresinin yapmaya çalıştığı ayırımcılık ve uyguladığı akredite basın mensuplarının dikkatinden kaçmazken, doğruyu bulmak isteyenlerin eleştirilerden incinmeyerek tam aksine çözüm üretmeleri gerektiği yorumları yapılıyor.

 

Dicle Üniversitesi Hastaneleri yöneticilerinin Basın Bürosu üzerinde davet etmek istedikleri basın yayın organlarını yazarak onların dışında başkasını çağırmamalarını istedikleri yönünde talimat verdikleri iddia edildi. İddiaya karşılık, yine yapılan basın toplantısına bazı basın yayın organlarının ve gazetecilerin çağırılmaması ise gazeteciler tarafından ayıplandı. 

 

‘AKİT TV’DEN ÇOK AĞIR İDDİA’

Adeta basına ayar çekilen uygulama ile ilgili olarak sessiz kalan üniversite yönetimiyle ilgili olarak önceki gece AKİT TV ana haber bülteninde ortaya atılan ağır bir iddia ise ortalığı bulandırdı.

 

AKİT TV’nin yaptığı ‘Diyarbakır’da İhale Skandalı’ başlıklı haberde Dicle Üniversitesi Paralelin kandili olarak ün saldığı, Türkiye’de ki FETÖ yapılanmasının merkez üssü olarak adlandırıldığına ve ihalelerde yolsuzluk yapıldığına dikkatler çekildi.

 

Habere göre, Dicle Üniversitesinde suların bir türlü durulmadığını ve sabıkalı bir üniversite olduğu dile getirilmişti.

 

AKİT TV’nin haberde yapılan hastanenin temizlik ihalesine yolsuzluk bulaştığı iddiasına şöyle yer verildi: Geçtiğimiz günlerde hastane yönetimi tarafından 3 yıllığına yapılan ve değeri 135 Milyon TL olan temizlik ihalesi, itirazlar nedeni ile Kamu İhale Kurumu tarafından incelemeye alındı. Bu sırada incelemeye alınan ihalenin çalışmaların aksamaması için 3 aylık 12 Milyon tutarında pazarlık usulü ile ihale yapıldı. İhale neticesinde yine itiraz edildi. Bunun üzerine Dicle Üniversitesi Hastaneleri yönetimi aynı 3 aylık ihaleyi bir kez daha yapma kararı aldı ve gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ihaleye bu kez de daha önce katılım sağlayan Nokta Destek ve Bakım Hizmetleri Turizm, Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi çağrılmadı. 25 Yıldan bu yana Dicle Üniversitesinde çalışan firma yetkilileri tüm ihalelere davet edilmelerine karşın yapılan son ihaleye neden davet edilmediklerini sorgularken olayı Savcılık aşamasına kadar taşıdı.” Denildi.

 

AKİT TV’nin haberinin ardından bazı gazeteciler, Dicle Üniversitesi Hastaneleri tarafından yapılan ihaleleri mercek altına alan ve Hastanelerdeki yanlışları eleştiren gazetecilere Akredite uygulandığını, basın toplantılarına davet edilmediklerini veya toplantılara çok kısa süre kala arandıklarına dikkat çektiler. Gazeteciler, ‘Neleri gizliyorsunuz?’ diye soruyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER