SANAL DÜNYANIN YENİ FENOMENİ: “SANAL KORUMA”

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Sanal alemin ve internetin insan hayatına yerleşmesi ile birlikte başlayan Sanal Gayrimeşruluğun önünü alabilmek için yeni ve sürekli gelişen bir sektör olan Sanal Güvenlik faaliyetleri de olanca hızıyla yaşam bulmaya başladı. İnternet dünyasında Güvenlik noktasında kaliteli ve sağlıklı çalışmaları ile adlarından söz ettiren Sanal koruma araştırma ve danışma firması başarı ivmesini hızlı bir şekilde yükseltiyor. Firmanın Genel Müdürü Mustafa Umut Işık tüm sorularımızı büyük bir içtenlikle cevaplarken yeni tehditlere de dikkat çekti: İŞTE O RÖPORTAJ:

 SANAL DÜNYANIN YENİ FENOMENİ: “SANAL KORUMA”

AHMET BEŞENK: Dijital olarak yayınlayan her türlü içerik saniyeler içerisinde “tek bir tık’la her ortamda paylaşılabilmekte ve milyonlarca kişiye ulaşabilmektedir. Kişilerin internet ortamında vakit geçirme süresinin her geçen gün artmasıyla birlikte yapılan her işlem daha fazla inceleniyor. Bu durumdaha kkınızda çıkan olumlu veya olumsuz haberler internet ortamındaki kaderinizi belirleyici nokta haline geldi. Online itibar- itibar yönetimi son zamanlarda duymaya başladığımız kavramlar, bize kısaca anlatabilir misiniz?

MUSTAFA UMUT IŞIK: İnsanlar artık herhangi bir karar vermeden önce karar verme konularını arama motorlarında mutlaka aratıyor. İnsanlar, bir kişiyi/firmayı/markayı online araştırdıkları zaman, sadece aradıkları kişinin ya da markanın web sitesini ya da Facebook sayfasını görüntülemiyor. Müşteri yorumları, bloglar, forumlar, aslı olan olmayan yorumlar, tartışma grupları, sıralamalar gibi istenilenden fazla sonuç birkaç saniyede markanızla ilgili araştırma yapan kişinin önüne dökülüyor. Çıkan negatif sonuçlar satıştan yatırımcı ilişkilerine, iş alımlarından finansallarınıza kadar her konuyu etkileyebilir. İnternet üzerinde şahsınız, şirketiniz veya markanız hakkında yer alan arama sonuçları, bu sonuçlarla şahsınız veya şirketiniz ortaya çıkan algı online itibarınızı oluşturuyor. Bu yönüyle kişisel arama sonuçlarınızın kartvizitinizden daha etkileyici olduğunu söyleyebiliriz çünkü saniyeler içinde insanların hakkınızda nasıl bir düşünceye sahip olacaklarını belirliyorlar.

Şirket, şahıs veya markaların internet üzerinde pozitif bir algı yaratmak için geliştirdiği tüm stratejileri ise online itibar yönetimi olarak tanımlamak mümkün.Online itibar yönetimi temelinde iki yönlü bir çalışmayı gerektirir: Olumlu

içeriklerin öne çıkartılarakitibarın güçlendirilmesi ve olumsuz içeriklerle mücadele ederek itibarın korunması.İnternet ortamında hakkınızda olumlu yorum, haber ve içeriklerin vurgulanması, pozitif içeriklerin arama motorlarında ilk sıralarda çıkmasının sağlanması size itibar kazandırırken; olumsuz haber ve içeriklerin kaldırılması yoluyla onlineitibarınız korunuyor.

Günümüzde artık internet ortamında olumlu bilgiler ile anılmak ve gerçek yaşantınızda edindiğiniz itibarınızı internette de oluşturmak için profesyonel bir ekipten yardım almak gerekiyor.

AHMET BEŞENK: Sanal Koruma tam olarak ne yapıyor?

MUSTAFA UMUT IŞIK: Sanal Koruma, sizin veya şirketiniz hakkında internet üzerindeki olumlu itibarınıza yönelik tehlike oluşturabilecek olumsuz yorumları, mesajları, fotoğrafları, videoları, makaleleri ve içinde internetin olduğu her türlü zararlı içeriği bertaraf etmek konusunda uzmanlaşmış bir platformdur. Uzman ekibimiz bize ilettiğiniz probleminizle ilgili öncesinde kapsamlı bir araştırma yapmakta ve sonuca en hızlı gidecek stratejiyi geliştirmektedir. Çalışmalarımız esnasında teknik destek veren yazılım ekibimiz arama motorları konusunda geniş bir bilgiye sahip ve detaylara tamamen hakim bir durumda çalışmalarını yapmaktadır. Kadromuzda bulunan hukuk danışmanlarımız Bilişim Hukuku konusunda uzmanlaşmış ve her türlü soruna anında müdahale etme yetisini kazanmışlardır. Yapılması belirlenen işlemlerle kaldırılmasını istenilen olumsuz haberlerin veya internette sizden izinsiz dolaşan fotoğraf/video vb içeriklerin ve kişisel bilgilerinizin kaldırılmasını sağlıyoruz. Gerektiği takdirde sorumlularıyla ilgili cezai ve hukuki işlemler başlatıp yasal sürecin takibini sağlıyoruz.

AHMET BEŞENK: Bahsettiğiniz bu “olumsuz içerik” kapsamına neler giriyor?

MUSTAFA UMUT IŞIK: Ticari itibarınıza, markanıza, işletmenizin ününe ve güvenilirliğine ve kişilik haklarınıza saldırı niteliğinde olan ve dijital ortamda bulunan her türlü veriyi bu kapsamda değerlendirebiliriz. Büyük bir haber sitesinde yer alan haksız ve karalayıcı bir haberden yanıltıcıblog veya tartışma sitesinde yer alan bir yoruma, sizden izinsiz yayınlanan fotoğraf/videodan sizin adınıza açılmış sahte sosyal medya hesaplarına kadar her türlü olumsuz içeriğin kaldırılması mümkün.

Facebook, twitter veya instagram hesabı çalındığı için bize başvuran pek çok müşterimiz de var. Sahte sosyal medya profillerini kapattırmanın yanında, çalınan hesapları da en kısa sürede müşterilerimize iade ediyoruz.

Bunun dışında internet üzerinden telif ve marka hakkına yönelik ihlallere karşı işlem başlatıyoruz. Şirketinizin adını ya da logosunu kullanarak ihlal gerçekleştiren internet sitelerini takip ediyor ve kaldırıyoruz. Her türlü film, dizi ve müzik içeriğinizin youtube

ve diğer paylaşım sitelerinde hukuka aykırı bir şekilde “korsan” paylaşımlarının önüne geçiyor ve korsan olarak yayınlanan içeriklerin arama motorlarından çıkarılması/yasaklanması, erişime engellenmesi, gerekiyorsa yasal işlem süreciyle kaldırılması işlemlerini yürütüyoruz. Verilen hizmetlerin detaylarını www.sanalkoruma.com adresinde bulabilirsiniz. Ayrıca sitemizde ücretsiz online danışma imkanı da sunuyoruz.

AHMET BEŞENK: İtibar yönetimi bir kurumsal işletme ve marka için ne kadar gerekli?

MUSTAFA UMUT IŞIK: Kurumsal itibar yönetiminin günümüzde zorunluluk haline geldiğini söyleyebilirim.

Eski dönemde işletmeler, tek yönü olarak reklam yayınlayarak algı yönetimi gerçekleştirip marka veya hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştiriyorlardı. Kişilerin internet ortamında vakit geçirme süresinin her geçen gün artmasıyla birlikte artık hem tüketiciler daha bilinçli hem de işletmeler geleneksel medyadaki reklamın inandırıcılığının kalmadığının farkına vardılar. İnsanlar artık kendilerine benzeyen kişilerin görüşlerine önem veriyorlar. Manipüle edilmiş bir mesajı duymak yerine gerçeği öğrenmek istiyorlar. Dolayısıyla gerçeğin en kolay bulunabileceği yer, sosyal medya. Tüketiciler, sosyal medya aracılığı ile kendilerine benzeyenleri kolaylıkla bulabiliyor ve onların fikirlerine önem veriyor.

Online platformlar ve sosyal medya, insanların hemen hemen her düşüncesini belirli bir denetimden ya da onay mekanizmasından geçmeden rahatlıkla dile getirebildiği bir mecra haline geldi. Öğrenme, bilgi paylaşımı ve iletişim gibi olumlu amaçlarla kullanıldığı gibi dedikodu, kandırma, dolandırıcılık ya da saldırı gibi olumsuz amaçlar için de kullanılıyor. Dolayısıyla kullanıcıların marka ya da ürünler için rahatlıkla paylaşabildiği öneriler, markalara göz ardı edilemeyecek bir kazanç sağlayabildiği gibi olumsuz düşünceler de; online itibarı zedeleyerek hem maddi hem manevi yönden zarara uğratabiliyor.

-Müdahale edilmediği taktirde- bazen tek bir olumsuz yorumla bile birkaç saat ya da bir gün içinde itibarları ciddi şekilde zarar gören firmalar duymuş olmalısınız.

AHMET BEŞENK: İnsanlar online itibarlarını kendileri yönetemezler mi?

MUSTAFA UMUT IŞIK: Tabi ki yapabilirler. Hukuk sistemimiz -birkaç istisna hal dışında- avukat olmadan da insanların kendi davalarını yürütmelerine izin veriyor. Ancak avukat olmadan yasal işlemlerini takip eden insanlara rastlamak mümkün değil. Çünkü derin teknik uzmanlık ve özel bir eğitim gerektiren bir alan, böylesi ciddi bir alanda mutlaka profesyonel olarak bir hukukçudan yardım alırlar.

Online itibar yönetimi de bu şekilde değerlendirilmeli bence. İnternetten haber kaldırma tamamen medya, bilişim ve hukuk alt yapısıyla işleyen bir sistemdir ve 7/24 takip gerektirir. Dijital ortamların saniyelerle ifade edebilecek sürelerde değiştiğini göz önüne alırsak, bu alanda atılacak birkaç hatalı adımla itibarınızı bir anda yerle bir olmuş bulabiliyorsunuz.

AHMET BEŞENK: Haber silinmesi konusunda en çok kimler talepte bulunuyor?

MUSTAFA UMUT IŞIK: Yaşam biçimi ne kadar teknolojiden uzak olursa olsun, internet üzerinde herkes hakkında yeterli miktarda bilgi var, bu nedenle herkes dijital ortamda korunmaya ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle itibar koruma alanında magazinel geçmişinden rahatsız olan anne-babalardan, belirli bir istihdam büyüklüğüne sahip kurumlara kadar çok geniş bir yelpazede müşteri çeşitliliği söz konusu.

Tabi en başta haklarında çokça olumsuz içeriğin bulunduğu sanatçı, sporcu, siyasetçi, iş adamları ve şirket yöneticilerini saymak gerekiyor. Kişi ve kurum bazında pek çok sektörde geniş bir müşteri portföyüne sahibiz. Bunun dışında hakkında internette çıkan olumsuz yazı, istemediği bir fotoğraf ya da videonun çıkarılmasını isteyen ya da resim, film, müzik gibi telif haklarına tabi olan eser sahiplerinde çok fazla başvuru alıyoruz.

AHMET BEŞENK: İstenilmeyen herhangi bir içerik googledan doğrudan kaldırılabilir mi?

MUSTAFA UMUT IŞIK: Ülkemizde internet yasalarını dikkate aldığımızda yüzde yüzde evet yanıtını veremiyoruz.Ancak uzman ekibimiz istenmeyen içeriklerin kaldırılmasında yüzde 100’e yakın bir başarı sağladı. Öncelikle yapılan işlemlerin tespiti ile tarafınıza bir yol haritası çiziliyor. Ulaştırılan içeriklerin, haber değeri, iftira ve karalama veya telif ihlali olması hukuk ekipleri tarafından tespit edildikten sonra çıkan sonuca göre farklı yollar izleniyor. Örneğin; bir gazetede on yıl önce yayınlanmış ve yüzlerce farklı site tarafından kopyalanmış haber için uyguladığımız strateji başka olurken, Google görseller üzerinden kaldırılmasını istenilen fotoğraflar için uyguladığımız strateji bambaşka olabiliyor.

AHMET BEŞENK: Medya, hukuk ve bilişim gibi teknik uzmanlık gerektiren alanları birleştirerek hemen herkesin ihtiyaç duyduğu bir hizmeti veriyorsunuz. Bu fikir nasıl doğdu?

MUSTAFA UMUT IŞIK: Aktif bir internet kullanıcısı olarak sıklıkla ve yakın çevremde dahi çokça gördüğüm dijital mağduriyetlerin etkisinin olduğunu söyleyebilirim. Bilişim ve hukuk alanındaki teknik bilgiyle kolaylıkla çözülebilecek ama bir türlü çözülemeyen mağduriyetlerin yaşandığına pek çok şahit oldum. Bu mağduriyetleri yaşayan insanlar

yalnızca bir hukukçuya danıştığında adli süreç başlasa da bilişim bilgisi eksikliği faili bulma, içeriğin çıkarılmasında teknik detaylarda boğulma gibi sorunlarla karşılaşmalarına neden oluyor. Keza bir bilişimciye danışmaları halinde adli süreç hakkında fikir sahibi olmayan, olsa da yeterli düzeyde bilgileri olmadığı için yine sorununu çözemeyen mağdur kitle için tek bir adreste tüm süreci takip edip çözen bir ekip oluşturduk.

AHMET BEŞENK: Özellikle doğu illerinde bu tarz hizmetlerin varlığından pek haberdar olunmuyor, bunun sebebi sizce ne olabilir?

MUSTAFA UMUT IŞIK: İnternetten haber kaldırma tamamen bilişim ve hukuk alt yapısıyla işleyen bir sistemdir. Hukuki ve bilişim alt yapısı olmayan kurumlar bu işlemleri gerçekleştiremez. Bu alandaki uzmanlarla bünyesinde bulunduran ve ekip olarak çalışan pek fazla kurum yok, olanlar da genelde İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerde hizmet veriyor.

Ben şahsen bu alandaki hizmetlerin yeteri kadar tanıtıldığını düşünmüyorum. İnsanlar ve sanal bir ortamda kendilerini koruyabilecekleri bir sistem olduğunu bilmiyorlar ve yasal haklarından da pek haberdar değiller. Bu nedenle Diyarbakır başta olmak üzere birkaç merkezi doğu ili belirleyip elimizden geldiği kadar seminerler düzenlemeyi ve online itibar yönetimi ve yasal hakları konusunda şirketleri ve kişileri bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Doğu illerimiz dahil olmak üzere ülke çapında tüm dijital dünya mağdurlarının internet ortamındaki itibar ve haklarının korunması için hizmet vereceğiz. Sanal Koruma, hemen herkesin ihtiyaç duyabileceği fakat varlığından haberdar olmadığı bir hizmeti sunuyor. Eğer hakkınızda asılsız haberler çıkıyor; izniniz olmaksınız hakkınızda görsel veya sizin markanıza ait bir paylaşım yapılıyorsa, mutlaka www.sanalkoruma.com u ziyaret etmenizi öneriyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER