‘TÜM SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

HABER: AHMET BEŞENK Ak Parti Diyarbakır Sur İlçe Başkanı Şeref Yentürk ile Sur ilçesi ile ilgili geçmiş, şimdiki ve bundan sonraki süreci konuştuk. Esnaflarda hayal kırıklığına neden olan faizsiz kredi konusundan, bölgelerindeki önemli sıkıntılara kadar birçok konuyu ele aldık. İşte o röportajdan bazı başlıklar:

‘TÜM SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

 BEŞENK: Geçtiğimiz dönemlerde Sur ilçesi büyük tahribatlara maruz kaldı. Bu zor süreci kısaca değerlendirirmisiniz?

 

YENTÜRK: Kadim Sur ilçemizde yaklaşık 1 yıl boyunca yoğun terör olayları yaşandı. Bu süreç zarfında terör örgütü yüzünden kendi vatandaşları, kendi evlerinde mülteci gibi yaşadı. Bu süreç zarfı içersinde Devletimiz, Hükümetimiz hep vatandaşın yanında oldu, Sur ilçe başkanlığı olarak ta vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yoğun mesailer sarf ettik. Bu süre zarfında mağduriyetleri gidermek adına binlerce insanımızı otellere yerleştirdik, binlercesine kira yardımları yaptık ve ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden geleni yaptık. Son olarak ta her aileden bir kişiyi iş kur bünyesinde işe yerleştirerek evlerine aş götürmelerini hedefledik. Esnaflarımıza da maddi katkılar sunduk.

 

BEŞENK: Esnaflara maddi katkıdan söz ettiniz. Sayın Başbakanımız Sur esnafının mağduriyetinin giderilmesi için 50 Bir TL faizsiz kredi müjdesi verdi fakat gelin görün ki KOSGEB 179 kişiye yalnız bu krediyi vermeyi uygun gördü. Bankalar ise zorluk çıkartıyor. Bu müjdeli haber nasıl oldu da bu duruma getirildi?

 

YENTÜRK: Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Sayın Başbakanımız Cahit Sıtkı Tarancı’da Sur esnaflarına 50 Bin TL müjdesini verirken bizlerde büyük bir umutla ve sevinçle bunu karşıladık. Bu müjdeli haber esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında adeta bir can suyu niteliğindeydi. Maalesef bankaların ve sistemin kuralları nedeni ile bu esnaflarımıza verilecek olan kredi 3 husus, şart koşularak veriliyor. Sur teşkilatı olarak Sayın Başbakanımız ve ilgilileri ile iletişime geçtik, verilen yanıta göre bu şartlar esnetilerek yeni bir taslak oluşturulacak yönünde bilgi aldık. Görüntü itibari ile KOSGEB tarafından bu çalışmaların yapılmadığı bilgisine ulaştık. ALLAH’ın izniyle en kısa zamanda hem bu kurumlarla, hem de Bakanlıkla Ak Parti temsilcisi olarak irtibata geçeceğiz, bu sıkıntıları en kısa zamanda çözeceğiz.

 

BEŞENK: KOSGFEB neden 179 firmaya sadece onay veriyor, burada amaç ne?

 

YENTÜRK: Ben şöyle tanımlamak istiyorum, 15 Temmuz’da yaşadığımız süreç ile değerlendirmek istiyorum. Alçak FETÖ terör örgütünün, hain ve alçak planları vatanımızı, birliğimizi parçalamaya yetmedi, tabi bu süreç zarfında bazı makamlarda bulunan, kurumlarda çalışan, hala kendini gizleyen birçok FETÖ’cu personeller var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bunların temizliğine hükümet olarak başlanmıştır. Bölgemizde yaşanan bu süreç sonucunda 179 esnafa bu hak tanınmış ise bu çok az bir rakamdır. Benim anladığım KOSGEB’in içinde hala başka kişilere hizmet eden, başka kişilerle irtibatta olan, bölgemizin huzuru için, geleceği için ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmemesi açısından bazı sıkıntılar var. ALLAH’ın izni ile o sıkıntıları da önümüzdeki günlerde veya önümüzdeki aylarda vatandaşımızın ve bölgemizin lehine olacak şekilde çözüm üretmeye çalışacağız.

 

BEŞENK: Sorumluluk alanınız olan bölgede öne çıkan sorunlar şu sıralar için nelerdir?

 

YENTÜRK: Bölgemde çözülmesi gereken çok sayıda sıkıntılarımız var. Mesela benim bölgem olan Sur ilçemde DEDAŞ ile ilgili ciddi sıkıntılar var. İlçeme bağlı olan 85 köy ve 22 mezra var. Neredeyse bütün köylerimde elektrik ile ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu biliyorum. Bu sıkıntılar vatandaş kaçak elektrik veya soba kullanıyor noktasında değil kardeşim. Burada elektrik telleri ile trafoları ile sıkıntı var, 50 yıldır kullanılan malzemelerdir bunlar. Elektriksiz kalınmasının nedeni yüzde 50 onarılmayan, bakım görmeyen trafolarımız, tellerimiz ve direklerimizdir. Hükümetimizin ilgili organlarına DEDAŞ ile ilgili çözülmesi gereken konularla ilgili projelerimizi sunduk ve acilen 2017 eylem planına, takvimine hizmet olarak geçilmesine gereken bu durumu Ak Parti Sur İlçe Başkanlığı olarak beyan ettik. 4 merkez ilçemizde DEDAŞ müdürlükleri yok, düşünsenize Diyarbakır’ın geneline ve tüm köylerine sadece il müdürlüğü tarafından sözde hizmet veriliyor. Siz sadece merkezden nerelere yetişebilirsiniz ki! Bununla ilgili olarak ta projemiz var, bunu enerji bakanlığımıza sunduk.

 

BEŞENK: Son olarak neler söylemek istiyorsunuz?

 

YENTÜRK: Halkımız her konuda rahat ve müsterih olsunlar. Dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgemiz ile ilgili çok hassa davrandığını ve hizmet getirilmesi adına büyük çabalar sarf ettiğinin bilinmesini istiyorum. Ak Parti Sur İlçe Başkanı olarak bizler onun öncülüğünde bölgemizin bütün terör ve fitne odaklarından arındırılması için her bir birey olarak üzerimizde bir görev olduğunun bilinmesini istiyorum. O bilinçle bu topraklarımızın huzurunu, refahını, güvenini bizler tahsis edeceğiz. Bizler, ne pahasına olursa olsun bir karış toprağımız üzerinde gözü olan veya bir sokağımızda fitne yaratacak olan bir örgüt yapısı olduğunu gördüğümüz an halk olarak oraya intikal edip ülkeye ve halka ihanet eden kim olursa olsun bertaraf edeceğiz. Yeni atanan Belediye Başkanlarımız ile beraber 15 – 20 yıldır halka hizmet götürmeyen, halkın temsil yetkisini alarak mevki, makamlarda oturan ve halka ihanet eden, halkın iş makineleri ile hendekler, çukurlar kazan o anlayışla, o düşünce ile bu gün yerine gelen Belediye Başkanlarımız ile bizden beklenen hizmetini azimli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bölgemiz artık hak ettiği değere, o kadim, sahabeler şehri oluşumu ile hayat bulacağız. Mutlu, huzurlu, istikrarlı günler çok yakın, bunu hep birlikte yaşayacağız.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2017, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER