‘VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETKARIYIZ’

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Önceki gün Bilgisayar ortamında ve noter huzurunda İş-Kur kuraları çekildi. Çekilen Kura neticesinde 5 Bin kişi 6 aylık süre ile TYÇP kapsamında işe başlayacak. Kuraya katılan ve ismi çıkanlarla birlikte listede yer almayacak olan birçok kişinin Kafsında ise çeşitli soru işaretleri var. Vatandaşların merak ettiği soruların yanıtını ise İş Kur Diyarbakır İl müdürü İsmail Koç verdi. Koç, çalışmalarını büyük bir hassasiyetle yaptıklarını ve kimsenin hakkının kaybolmaması için gece, gündüz çaba sarf ettiklerinin altını çizdi. Koç, oturdukları makamların halkın hizmeti için olduğunu belirtti.

‘VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETKARIYIZ’

 İsmail Koç şunları kaydetti: “Görüldüğü üzere ki sizlerde birebir şahit oldunuz, oldukça şeffaf bir kura çekimi gerçekleşti. Bu süreç yapılan raporlama çalışmaları ile devam etti. Yapılması gereken tetkikler, ayıklanması gereken detaylar var. Yani bir aileden birden fazlasına yer vermeyeceğimiz gibi hususlar var ki bunları daha önce basın yolu ve duyurularla gündeme getirmtik. Açıklanan listelerimiz bu noktada dizayn edildikten sonra yayınlanacak. Yayınlanan listenin ardından kurum ve kuruluşlarımız kurada adı geçen kardeşlerimizi çağıracaklar, inşallah sonrasında da işlerine başlayacaklar.” Dedi.

 

6 aylık TYÇP kapsamında işe başlayacak olan vatandaşların yoğun olarak çalışma sürelerinin esneyip esnemeyeceği yönündeki sorularına ise Koç şu yanıtı verdi: “Bu tamamen hükümetimizin bir kararı. Yapılan kura çekimi ile işe başlayacak arkadaşlarımızın süresi şu an itibari ile 6 ay ama bu sürenin uzayıp uzamayacağı konusunda karar merci Bakanlığımız ve yetkililerdir. Zamanı geldiğinde öyle bir durum söz konusu olur ise o zaman bizde otomatik olarak uzatırız.” Dedi.

 

Koç, bundan sonraki süreçte TYÇP kapsamında alımların nasıl yapılacağını da şu cümlelerle özetledi: “Şu anda gerçekleştirdiğimiz kura çalışması çok başarılı oldu. Kamuoyu çok olumlu tepkiler gösterdi, buda bizim bundan sonraki süreçte de aynı yöntemi kullanmaya muktedir kıldı ve kılacaktır diye düşünüyorum. Tabi ki bu üst makamlarımızın verecekleri kararlardır, bizim içinde esastır. Bundan sonraki anlayışımız bundan yana.” Dedi.

 

TYÇP kapsamında 6 ay çalıştırılacak olan kişilerin 6 ay sonra iş akitlerinin tamamlanması ile birlikte sonrasında ki süreçte tekrar alımların olması halinde listelere dahil edilip, edilmeyeceği veya kurada isimleri çıkmayanlara öncelik tanınıp tanınmayacağı noktasındaki çalışmalar ile ilgili soruya ise İsmail Koç şöyle yanıt verdi: “Kuraya tabi olan arkadaşlarımızın çalışma süreleri bittiği zaman bekleme süreleri 3 ay, bekleme süreleri dolmadan yeniden bir programa müracaat edemezler. Programlarımızın esasları vardır, 540 gün çalışan 24 ay süreyle bu programlara dahil olamıyor, bir kurumda 18 aydan fazla çalışma imkanı bir daha bulamıyor, yönetmelikle belirlenen böyle esaslar var. Öte yandan dezavantajlı guruplarımızı korumakla da mükellefiz, ayrıca bir anlayışımız söz konusu.” Dedi.

 

İş Kur’a başvuruda bulunan herkesin hak ve hukukunun mutlaka korunduğunun altını çizen İş Kur Diyarbakır İl Müdürü İsmail Koç, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Ben şeffaflıktan yanayım, kesinlikle herkes müsterih olsun, hiç kimsenin hakkının, hukukunun yenilmemesinden taraf olduğumun bilinmesini isterim. Bu toplumun her ferdi 1. sınıf vatandaştır, bizim de görevimiz hizmetkarlıktır. Bizim görevimiz vatandaşa en iyi hizmeti sunmaktır. Onun ötesinde bize yüklenen herhangi bir şey yok. Biz hiçbir şekilde vatandaşımızı rahatsız edecek bir anlayış, durum ile karşı karşıya kalmak istemeyiz. Bize tevdi edilen görevler var ve bizler bu görevleri hakkıyla, kanunla, yönetmeliklerle yerine getirmekle mükellefiz.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER