ZEHİR, ZEMBEREK BİR RAPOR

HABER: AHMET BEŞENK Birlik ve Akademik Düşünce Derneği 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimi baz alarak Ak Parti Diyarbakır İl ve İlçe teşkilatları ile birlikte mevcutta halen devam eden teşkilatları kapsayan 80 sayfalık bir seçim analiz raporu hazırladı. Zehir, zemberek açıklamaların yer aldığı raporda iddia edilen konuları birebir halkın dillendirdiğini beyan eden derneğin Genel Başkanı Muhammed Beybur, Ak Parti içinde karanlık gurupların partinin başarısız olması için gereken her şeyi yaptıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a da ulaştırılan raporda ele alınan çarpıcı iddialar dudak uçuklatan cinsten. Ak Partinin bölgede başarı elde edememesinin de sebeplerini gün yüzüne çıkarıyor bu rapor adeta. Yazı dizisi haline getireceğimiz bu haberi takip ederken birçok soru akıllarınıza gelecek, irdeleyecek ve çok düşüneceksiniz.

ZEHİR, ZEMBEREK BİR RAPOR

 Bir müddet önce Genel Merkezi Diyarbakır’da kurulan Birlik ve Akademik Düşünce Derneği hazırladığı bir analiz raporu ile Ak Parti Diyarbakır il ve İlçe teşkilatlarının çalışmalarını, stratejilerini ve daha birçok konularını irdeledi. Derneğin Genel Başkanı Muhammed Beybur Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirdikleri bir basın toplantısı aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere Ak Partinin tüm üst düzey kurmaylarına ve Bakanlar kurulu üyelerine gönderilen raporda çok sayıda NEDEN sorusu birebir vatandaş tarafından kelimelere döküldüğünü belirtti.

Raporda yer alan tüm söylemlerin vatandaşlar tarafından gündeme getirildiğini, daha sonra da elde edilen verilerin istişare edildikten sonra rapor haline getirildiğini, akabinde de partinin en üst organlarına kadar ulaştırıldığını da sözlerine eklerken raporda geçen bazı ibareleri de basın açıklaması sırasında dile getirdi.

Rapor incelendiğinde adeta Diyarbakır ve ilçelerinin seçimlerden başarısız çıkması için Ak Parti teşkilatlarının özellikle yoğun ve acımasız bir biçimde mücadele verdikleri gözlenirken raporun birçok noktasında vurgu yapılan yolsuzluk, usulsüzlük ve adam kayırma konuları da skandal niteliği taşımakta.

 

İŞTE O SKANDAL RAPORDAN BAZI BAŞLIKLAR:

 

RAPOR 60 GÜNDE TAMAMLANDI

Birlik ve Akademik Düşünce Derneğimiz tarafından, Diyarbakır’ın farklı ilçelerinde 845 ( sekiz yüz kırk beş ) vatandaşımız ile, bire bir ve yüz yüze görüşmeler yapılarak, 60 günlük bir saha çalışması neticesinde, vatandaşların söylemleri ve talepleri ekseninde, bu rapor düzenlenmiştir. Bu yapılan görüşmelerde, Ak Partinin dünü, bugünü ve yarını ile birlikte 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin analizi, Ak Parti teşkilatlarının durumu, Milletvekili adaylarının durumu, kayyumların hizmetleri ve bürokratik oligarşi ile ilgili sorular sorulmuş olup, vatandaşlardan alınan cevaplar neticesinde, bu rapor hazırlanmıştır.

Bu çalışma yapılırken, herhangi bir duygu ve etkileşimden uzak, sağlıklı ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, vatandaşlarımızın fikir ve düşüncelerinin objektif bir biçimde ortaya çıkarılmasına ve yansıtılmasına, azami gayret gösterilmiştir.

 

‘GELECEK İLE İLGİLİ KAYGILARI GÜNDEMLEŞTİRDİK’

Birlik ve Akademik Düşünce Derneği olarak bu çalışmanın amacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın tüm İslam ümmetinin ve mazlum halkların umudu olması Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü batılı ülkelere kabul ettirmesi, Tek Millet, TekBayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet söylemi ile toplumun her kesimini kucaklaması, bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti Devletini, 2023-2053-2071 hedeflerine emin adımlarla taşırken, bu eksende, vatandaş, esnaf ve kamu görevlilerinin, duygu, düşünce ve beklentilerini gerçek anlamda ortaya çıkarıp, gelecekleri ile ilgili kaygılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti yetkilileri ile paylaşmak amaçlı hazırlanan bir rapordur.

 

‘SEÇİM SONUÇLARI APAÇIK GÖSTERMİŞTİR’

Ak Parti’ye kırgınlığı olanların bir kısmı, seçimlerde (Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği) seçimlerinin iki tercihli olması hasebiyle, seçmen ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm ama listelere olan tepkilerden dolayı, Ak Parti’ ye oy vermesem de olur’’ demiş olacak ki, 24 Haziran seçim sonuçları, bunun apaçık göstergesidir. Ak Parti, ülke genelinde ilk kez bir seçim sürecinde göstermiş olduğu adaylardan dolayı, bu kadar eleştirilmiştir. Bunun da 24 Haziran seçimlerinde, hatırı sayılır oy kaybına yol açtığı, çıkan sonuçlardan görülmektedir. 

 

‘TEZ ELDEN MÜDAHALE GEREKLİDİR’    

24 Haziran 2018 seçimleri bitti, bu saatten sonra kaybedecek zaman yok demenin vakti geldi ve geçiyor da, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın, ivedi olarak oylarının neden ve niçin düştüğünü, cesaretle iyi analiz yapması ve rehavete kapılmadan, tez elden Ak partiyi toparlaması gerekmektedir.

Ak parti, sadece siyasi bir parti değildir, tüm İslam coğrafyasının umudu ve mazlum halkların tek sığınağıdır. Dünyaya kendini kabul ettirmiş ve söz sahibi olmuş bir siyasi partinin, seçim sonuçlarına yansıyan negatif olumsuzluklarını ve aksaklıklarını dillendirmek, sadece bizlerin görevi olmadığı gibi, kendini bu değerlere ait gören ve bu uğurda canla başla mücadele eden, toplumda ki herkesin görevidir.

Ak parti, sadece Genel Merkezinin üst kademelerinde görev yapanların, Bakanlık koltuklarında oturanların, MKYK’ da görev alanların, Milletvekilliği yapanların  Belediye Başkanlığı yapanların, İl ve İlçe Başkanlığı yapanların, Teşkilatlarında görev alanların, Ak partiyi televizyon ekranlarında sürekli savunanların ve Ak Parti hükümetleri döneminde devletin makamlarını işgal edenlerin değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, bu davaya  ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönül veren, tüm milletin ve ümmetin partisidir.

 

DİYARBAKIR İLİ VE İLÇELERİNİN SEÇİM ANALİZİ ÇOK ÇARPICI

Diyarbakır İl ve İlçelerinde, Ak partiye verilen oyların bazı yerlerde yükselmesi, bazı yerlerde de düşmesini analiz edecek olursak, yükselme ve düşmeye etki eden sebepler nelerdir diye değerlendirmemiz, bu anlamda daha doğru olacaktır. Ak partinin 1 Kasım seçimleri baz alındığında, oy deposu olarak bilinen yerler olan, Hani, Çermik ve Çüngüş gibi  ilçelerde oylarını bir hayli düşürmesi, PKK’ nın güçlü olduğu ve yıllardır tahakküm kurduğu, Kocaköy, Lice, Hazro ve Kulp gibi ilçelerde ise oylarını hissedilir ölçüde artırması, teşkilatlar ile mevcut adayların sahada ki çalışmaları arasında, sebep-sonuç ilişkisi aranmalı diye düşünmekteyiz.

 

‘BU İLÇELER YILLARCA AK PARTİ’NİN KALESİYDİ. NE OLDU?’

Diyarbakır’ ın Çermik ve Çüngüş ilçelerinin oy anlamında yıllardır Ak Partinin kalesi olduğu, Belediye Başkanlıklarının da Ak Partide olması nedeniyle, 24 Haziran seçimlerinde bu ilçelerde Ak Parti oylarının düşmesi demek, bazı şer güçlerin telkinleri ve yönlendirmeleriyle, teşkilatların da sahada gerekli çalışmaları yapmadıkları anlamına geldiği, bu vahim tablonun da, Ak Parti Genel Merkezi tarafından es geçilmeyerek, sorgulanacağı kanaatindeyiz.

 

‘TEKRARDAN KÖLE ETMEK AMACI GÜDÜLMÜŞTÜR’

24 Haziran seçimleri, Ak Parti tarihinin en zorlu ve en çetin geçen seçimi olduğu gibi, bu seçimde, Türkiye Cumhuriyetinin Milli birliğine ve beraberliğine karşı, tüm terör örgütleri, dış ülkeler ve Türkiye de bulunan taşeronları dâhil olmak üzere, tüm şer güçler omuz omuza birleşerek, Türkiye Cumhuriyetini parçalamak, eski karanlık günlerine geri götürüp, batılı ülkelere peşkeş çekerek, tekrardan köle etmek amacı güdülmüştür.

 

“HİÇBİR SİYASETÇİ ‘HALK BİZİ ANLAMIYOR’ DİYEMEZ”

Ak parti de dahil olmak üzere, hiçbir siyasi parti ve siyasetçi, halk bizi anlamıyor deme hakkına sahip değildir, zira seçimler, halkla olan ilişkilerde, önemli ölçüde belirleyicidir. Düne kadar Referandumda % 45-50 oranında oy alınan bazı ilçelerde, ne oldu ve ne değişti de, Ak partinin oyları birden bire % 15-21 seviyelerine kadar geriledi sorusunun yanıtı, Ak Parti Genel Merkezinin yetkili kurulları tarafından, ivedi bir şekilde, tüm detayları ile birlikte irdelemesi gereken, en önemli konu başlığı olmalıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçim sonuçlarını analiz ederken, bu konuda gereken en sert yaptırımları uygulayarak, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağı kanaati, Diyarbakır’ da Ak partiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönül veren seçmenlerin dile getirdikleri, başlıca talepleridir.  (DEVAMI YARIN)

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER