Murat Karayılan'dan PKK'lılara çağrı!

KCK'lı Murat Karayılan, Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin vasiyeti gereği eylemsizlik kararını uygulayacaklarını açıkladı. Karayılan, PKK'lılara 'üs alanlarına' dönmesi talimatı verdi.

Murat Karayılan'dan PKK'lılara çağrı!
 ANKARA 'da önceki meydana gelen patlamada yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik kararını aldıklarını belirten Murat Karayılan, AK Parti ile devlet içindeki bir kesimin savaş konusunda uzlaşarak IŞİD ile birlikte hareket ettiğini iddia etti. Karayılan 'Şöyle veya böyle; AKP bu için içinde' dedi.

Eylemsizlik süreci boyunca, "üzerlerine gelinmedikçe" ve "halka dönük saldırılar olmadığı müddetçe" herhangi bir eylem yapılmaması gerektiğinin söyleyen Karayılan, PKK'lılarin yol kontrolü yaptığı yolların bırakılmasını ve buralardaki PKK’lılarin "üs alanlarına" dönmeleri gerektiğini söyledi.

"HERKES BULUNDUĞU YERDE KALMALI"

“Eylemsizlik ruhuna uygun olarak hareket etmek ve çatışmaya hiçbir biçimde meydan vermemek için herkes bulunduğu yerde kalmalı“ diyen Karayılan, devletin de buna uyması durumunda kesinlikle eylemlerin yapılmaması talimatını verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER