Tahir Elçi'den gözaltı sonrası flaş açıklama!

Sorgusunun ardından serbest bırakılan Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi "sözlerimin arkasındayım, adaletsizliğe uğradım" dedi.

Tahir Elçi'den gözaltı sonrası flaş açıklama!
 “PKK terör örgütü değildir” sözlerinden dolayı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ve iki saati aşkın sorgusunun ardından serbest bırakılan Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi’nin önünde yaptığı açıklamada ifade özgürlüğüne vurgu yapan Elçi, “Ben bir sivil toplum örgütünün temsilcisi olarak, kamuoyu önünde yapılan bir tartışmada siyasi iktidarın bazı meseleleri ve olguları tanımlama biçimiyle bağlı değilim. Bu, ifade özgürlüğünün gereğidir. Farklı bir ifade ve görüşten dolayı son birkaç gün içerisinde büyük bir adaletsizliğe uğradım. Öncelikle bazı yayın organlarınca bir linç kampanyası yürütüldü, İstanbul Bakırköy Savcılığı da bu kampanyada safını aldı” diye konuştu.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Bir kez daha sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayan Elçi, ifade özgürlüğü hakkını kullandığını savcılığa ayrıntılarıyla anlattığını kaydetti.

Elçi, şöyle devam etti: “PKK ya da KCK örgütünün terör örgütü kavramı içinde ifade edilemeyeceğine inanıyorum. Düşmanlaştıran tanımlamalar sorunu daha da derinleştirmektedir. Sözlerimin arkasındayım. İfade özgürlüğü hakkımı kullandım. Ancak ne yazık ki Türkiye’de bu özgürlük, büyük bir baskı altında.”

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER