SAHADA KİMSEYİ GÖREMİYORUZ’

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Uzun yıllar boyunca Ak Parti saflarında olan ve şu anda kırgınlar kesiminde bulunan yılların siyasetçisi Adil Aydın, özellikle Melikahmet semtine Ak Parti il yönetiminden kimsenin uğramadığını belirterek eleştirilerde bulundu. Ak Parti Diyarbakır İl yönetimini ve uygulamaları eleştiren Aydın, Evet oylarını iyi niyetten uzak olan kişilerin elleri ile ittiğine vurgu yaptı. İşte o röportajdan bazı başlıklar:

SAHADA KİMSEYİ GÖREMİYORUZ’

 BEŞENK: 16 Nisan’a çok az bir zaman kaldı. ‘Evet’ çalışmaları için bölgenizde bir hareketlilik var mı?

 

AYDIN: Hiçbir şekilde ne bir milletvekili ne il teşkilatı, hiç kimse uğramadı. Referanduma az bir süre kaldı, Sur ilçesindeki şuan izlenimimiz ki bu izlenimleri çevremizdeki esnaflarımız ile yaptığım birebir konuşmalar üzerine edindim ki birçoğu evet demeyi düşünmüyor. Bu neyin işaretidir diye soracak olursanız bunları size şöyle özetleyebilirim. 1. si Diyarbakır’da süreç içersinde yaşanan Sur olaylarında sırasında evi yanan, zarar eden vatandaşların zararları tam olarak tanzim edilmeliyken, yani zararı 20 Bin olan insana komik bir rakam olan 5 bin, 1,5 – 2 Bin lira arası verildi. Piyasada tarihi olan evinin değeri 300–400 Bin lira olan ve bu fiyata satılırken bugün aynı eve yetkililer 100 – 150 Bin lira değer biçiyor. Burada vatandaşın evinin metrekaresini 700–800 TL ye alıyor, TOKİ’den de satışa sunular evin metrekaresini Bin 200 TL’ye satıyor. Bunlara kendi gözlerimiz ile şahitte oluyoruz.

2. önemli sebep ise halkın içine girememeleri. Buradan kastım il yönetimi ve vekillerin girmemelerinden söz ediyorum. Bakanlar gelir Diyarbakır’a, Ulu camiye namaza giderler, Ulu cami önünde birkaç kişi ile görüşürler adı da biz gittik esnaflarla, vatandaşlarla konuştuk olur. Bağlar’a gidin, Yenişehir’e gidin, Kayapınar’a gidin, buralara gelin.

 

BEŞENK: Başka neler dikkatinizi çekiyor?

 

AYDIN: Bir diğer önemli konu ise işe alımlar. Bu işe alımları yapanlar kimlerdir? Neye göre kim tarafından alınıyor? Bunların iyi araştırılması gerekiyor, özellikle Büyükşehir Belediyesinde. Belediyelerde bir sürü kişi bazı nedenlerden dolayı işten çıkartıldı. Peki, bunların yerine işe alınanları kimler işe aldı? Şu anda kulağımıza gelen alımlar noktasında kirli şeyler geliyor. Duyumlarımız da, tespitlerimiz de var ama konuşamıyorsun.

 

BEŞENK: Bu açıklamanız üzerine yarın ki gün tespitleriniz var mı diye sorarlar, verecek cevabınız var mı?

 

AYDIN: Tabiî ki var. Kendi gözümüzle gördüğümüz, kulağımızla şahit olduğumuz konular var. Bazı şeyleri dile getiremiyorsunuz. Belediyelere çok özen gösterilmeli. Bazı belediyelerde alımlar nasıl oluyor bunu bir açıklasınlar. Kimler alıyor, nasıl alıyor. Belki bu söylenmiyor sanılıyor ama insanlar biliyor bazı şeyleri. Kayapınar’da bir sürü kişi işten çıkartıldı, bunların yerine kimlerin alındığı ve kimlerin aldığı bellidir. Yani anlayacağınız Çevre ve Şehircilik bakanlığının aldığı kararlar, işe alımlarındaki sıkıntılar göz önünde. Adeta bölge ile ilgili gözden çıkartılma gibi bir imaj yaratıyor.

 

BEŞENK: Referandum öncesi siyasiler, il teşkilatı ilin kalabalık bölgelerini göz ardımı ediyor? Bunumu demek istiyorsunuz?

 

AYDIN: Bırakın yalnız bırakılma noktasını Ak Partili olan insanları toplantı olur, STK toplantıları olur bunlara çağırmazlar, AKP diyorlar ya AKP’lileri çağırıyorlar. Bunu il başkanına sordum, bana diyor ki bu, şu toplantı oldu sen gelmedin mi? diye. Kimse çağırmamış ki nasıl gidelim! Düşünebiliyor musunuz, şu Diyarbakır’ımız da referanduma yönelik hayır’a çalışan kesimler var. Ak Partili gözüküp referandum sürecinde hayır’a çalışan insanlar var. Ak Parti AKP’liler ile daha samimidir ve istedikleri de oluyor ama biz meşru talepleri dile getiriyoruz, vatandaşın sıkıntılarını, problemlerini, sorunlarını dile getiriyoruz, biz doğruyu konuştuğumuz için onlara batıyor, sıkıntı çok. Etrafımda şu anda 14 dükkan var, gelin birlikte soralım bakalım oylarının rengi ne? Teker, teker bu Melikahmet caddesi üzerinde kime oy verecekleri tespit etmiş durumdayım. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER