Yeni Başkan Haberyirmibir'e Konuştu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Sitemizin Genel Koordinatörü Saffet Azbay'a konuştu. Çiçeği burnunda DTSO Başkanı Sayar, Diyarbakır ile ilgili çok güzel projeleri olduğunu belirtirken, üç büyük ilçemizde de şube açacaklarını ifade etti.

Yeni Başkan Haberyirmibir'e Konuştu
DTSO’DAN 5 DİLLİ WEB SİTESİ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar,bölgenin ticaret hacmini artırmak ve iletişimi kolaylaştırmak için 5 dilli yazılımın olacağı Web sitesi kuracaklarını açıkladı. Diyarbakır’ın 3 büyük ilçesinde şube açacaklarını kaydeden Sayar, DTK  seçim sürecindeki desteği olduğunu ancak görev yaparken asla siyasi ayrım yapmayacaklarını söyledi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE BAŞARILI BİR İŞ ADAMI

İş yaşamındaki başarısı ve özellikle otomotiv sektörüne Diyarbakır’da getirdiği yeniliklerle dikkat çeken Ahmet Sayar, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçilmesi ve oda yönetiminin hedefleriyle ilgili sitemize özel açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllar dünyaca ünlü otomotiv markalarının bölge temsilciliğini yaptığını ve bu markaların stratejik noktalarında görev yaparak uzmanlaştığını belirten Sayar, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine hazırlanmasının 7-8 ay önceki planlama olduğunu kaydetti.  

‘TEPEDEN İNME ANLAYIŞI İLE HAZIRLANMADIK’

“Otomotiv sektöründe iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Bu markaların stratejik komitelerinde de çalıştık. Bir anlamda bu markaların bölge ile ilgili stratejilerini belirlemede rol oynadık. Ticaret Odası adaylığımız 7-8 ay önce gelişti. Bireysel bir düşünce ile hareket etmedik. Aynı perspektifi paylaşan arkadaşlar olarak çeşitli iş kollarında bir araya gelerek çalıştık. Çalışmanın adına ‘Demokratik İşverenler Girişimi’ adını koyup ‘Mavi Liste’ ile seçime hazırlandık. En önemli özelliğimiz tepeden inme başkanlık ve yönetim kurulu üyesi dayatması olmamasıydı. Kolektif çalışma örneği sergiledik. Kimin başkan olacağının önemi yoktu. Zaten böyle bir belirleme de olmadı. Demokratik bir düşünce ve birlikte çalışma ruhunu ortaya koyduk. Bunda da başarılı olduk. BDP gönüllü olarak bizi destekledi ancak doğrudan bir müdahaleleri olmadı. 

‘DTK SİYASİ PARTİ DEĞİL Kİ.BİZİ DESTEKLEMESİ DOĞAL’ 

Demokratik Toplum Kongresi’nin bizi desteklediği doğru. Ama bu siyasi destek ve baskı şeklinde anlatmak doğru değil. DTK siyasi bir parti değil,toplumun bir çok kesiminden farklı fikirleri olan insanların yer aldığı bir yapı. Bu yapının da destek vermesi doğaldır. Aynı şekilde bizim grbumuzda da siyasi fikri farklı arkadaşlar var. Burada esas olan projelerimizin ve vizyonumuzun uyuşmasıdır. Arkadaşlarımız arasında bölgeye büyük yatırımlar yapan yerel iş verenler var. 2000-2500 insanı istihdam eden ve kentin üretimine,ticaretine katkı sunan arkadaşlar var. Çok konuşmaktan ziyade çok iş yapacağız. Seçim sırasındaki vaatlerimizi zaman geçirmeden hayata geçireceğiz. Diğer listelerdeki arkadaşların projeleri de memleketin yararın ise bunlardan yararlanacağız. Bu bir yarıştı ve bitti. Bundan  sonra önemli olan kente yapacağımız hizmetlerdir.  

‘5 DİLDE YAYIN YAPACAK WEB SİTESİ’

Diğer arkadaşların düşünce ve önerilerine açık olacağız. Ticaret Odası’nın büyümesine önem veriyoruz. Nitekim 3 büyük ilçemiz olan Bismil,Ergani ve Silvan’da şubeler açacağız. Böylece bu ilçelerde ticaretle uğraşanlar basit işlemler için Diyarbakır’a gelmek zorunda kalmayacaklar. Bu ilçelerdeki şubeler için yer tahsisine başladık. Bu ilçelere yakın ilçeler de bu ilçelerdeki şubelerde işlemlerini yaparak kilometrelik zahmetten kurtulacak. En önemli projelerimizden biri ticaretin dilini kolaylaştırmak.Bunun için 5 dilli WEB sitesi kuracağız. Türkçe,Kürtçe,İngilizce,Arapça ve Çince yayınlar yapılacak. Zira bu dillerin konuşulduğu komşu,Avrupa ve Uzakdoğu ülkeleriyle ticaret hacmini artırmak istiyoruz. Bu ülkelerle ticaret yapan üyelerimiz çoğunlukta.  

Böylece hem kentimizin ekonomisi kalkınacak,hem de Diyarbakır siyasi alanda olduğu gibi ticari,ekonomik ve turistik anlamda önemli bir geçiş noktası olduğunu bir kez daha göstermiş olacak.  

‘BENİM SİYASİ BİR BEKLENTİM ASLA OLMAZ’

Eski adıyla İpek yolunun geçiş noktası olan Diyarbakır bu rolünü çağdaş anlamda devam ettirecek. Herkes şundan emin olsun ki bizim işimiz siyaset değil,ticaret ve ekonomidir. Benim asla siyasi bir beklentim yok. Evet,bizden önce Ticaret Odası’nı yönetenler siyasete atıldı ama bizim asla böyle bir gizli ajandamız yok. ‘İlle de başkan olayım’ diye beklentim olmadı. Grup seçimleri sonucunda oluşan mecliste demokratik bir seçim oldu ve beni uygun gördüler. Bana büyük bir sorumluluk yüklendi,bunun farkındayım. Makamlar geçicidir,önemli olan o makamların hakkını vermektir. Bir dahaki seçime kadar bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız.  

‘EVET ZÜLÜM YAŞADIK AMA BUNA TAKILMAMALIYIZ’

Bu coğrafyada bedel ödemeyen hemen hemen hiç kimse yok. Aile bazında herkes bu adaletli olmayan,zalim düzenin zülmünü yaşamıştır. Benim dedelerim,atalarım da haliyle bu halkın evlatları olarak bu sürgünleri,zülümleri yaşadı. Bunları elbette unutmayacağız ama bunlara takılıp kalmanın anlamı da yok. Dün ne olduğu değil bugün ve yarın bizim ne yapacağımız önemlidir. Bu zalim ve adaletsiz düzene karşı geliyorsak o zaman halkımızın ekonomik refahı için çok çalışmalıyız. Ben şahsen bu sorumluluğu omuzlarında hissediyorum. Diyarbakır’ın kalkınması için 3 önemli şey önemlidir;ekonomi,turizm ve spor. Bu 3 alanda da modeller oluşturarak ilerleme sağlarsak Diyarbakır kendi ayakları üzerinde durabilen bir kent haline gelecektir.”

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER