DEAH'ta hemşirelere diyabet eğitimi

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) görev yapan diyabet hemşirelerinin katılımıyla 'İnsülin ve enjeksiyon rehberi' konulu diyabet eğitim toplantısı düzenlendi.

DEAH'ta hemşirelere diyabet eğitimi
Diyabet hemşirelerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla DEAH ve Diyabet Hemşireleri Derneği işbirliği ile diyabet eğitimi verildi. Toplantıda diyabetin takip ve tedavisinde eğitimin hayati önem taşıdığına değinildi.

Çevre il ve ilçelerden diyabet hemşirelerinin katılımı ile gerçekleşti. 'İnsülin ve enjeksiyon rehberi' konulu toplantıyı organize eden DEAH Diyabet Birim Sorumlusu ve Diyabet Hemşireleri Derneği Yönetim Kurulu Doğu ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu Yeter Erbil, kronik hastalıkların başında yer alan diyabet hastalığı için tüm dünya ülkeleri ile birlikte Türkiye'de acil önlemler alınmakta ve ilgili politikalar oluşturulmakta olduğunu ifade etti. Erbil, "Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Diyabet Hemşireleri Derneği işbirliği ile Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'de dönem dönem buna kurs, sempozyum ve eğitim toplantıları düzenleyeceğiz. Bugüne kadar düzenlediğimiz toplantılara desteklerinden ötürü hastane yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu ise, Sağlık Bakanlığı'nın desteklediği bu toplantı diyabet hemşirelerinin alanlarındaki gelişmelerden haberdar olabilmeleri meslekleri ile ilgili kendilerini geliştirmeleri açısından önemli bir toplantı olduğunu söyledi. Kurtoğlu, "Hemşirelerimizin bilgilenmesi demek hastalarımızın bilgilenmesi demektir. Bu anlamda işi hakkında deneyim ve bilgi birikimine sahip bir diyabet hemşiresi hastalara daha faydalı olur. Biz de Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bünyesinde hem hastalarımıza hem de sağlık çalışanlarımıza yönelik eğitim programlarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER