Diyarbakır Adeta Grip Oldu

Balıkesir'de verilen kuş gribi alarmı diğer bütün şehirleri korkuttu. Diyarbakır'da da bir türlü geçmeyen gripler ve hastanelerin dolup taşması korkutuyor.

Diyarbakır Adeta Grip Oldu
 Bandırma'da rastlanan kuş gribi karantina bölgesi oluşturulmasına neden oldu.Balıkesir'de verilen kuş gribi alarmı diğer bütün şehirleri korkuttu. Diyarbakır'da da bir türlü geçmeyen gripler ve hastanelerin dolup taşması vatandaşlarında endişelenmesine neden oluyor.


Özel Bağlar Hastanesi Dahiliye Bölümü'nde görevli İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Atilla Taşçı, "Şu anda özellikle Diyarbakır'da veya bölgemizde özel olarak bir yoğunluk veya artış söz konusu değil. Sonuçta mevsimsel bir durumdur ve bu durumda geçecek. Bu tabloyu önümüzdeki yılda göreceğiz tabiî ki, insanoğlu var oldukça virüslerde var olacak. Ancak koruyucu hekimlik, koruyucu tıb ve ilaçlar bunlarla mücadelemizde bize her zaman yardımcı olacak" dedi.

Diyarbakır'da özellikle son iki aydır artan grip salgını hastanelerde yoğunluğa neden oluyor. 
Özel Bağlar Hastanesi Dahiliye Bölümü'nde görevli İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Atilla Taşçı, grip salgınına karşı hijyene dikkat edilmesi, iyi beslenme ve doktor tavsiyesinde tedavi görmeleri çağrısında bulundu.


Bu Virüs Çok Çabuk Yayılıyor


Diyarbakır'da virüs mikrobuyla bulaşan grip salgınına karşı hastalara önemli uyarıda bulunan Dr. Taşçı, çocuk ve yetişkinlerde görülen grip salgınına karşı yapılması gereken uygulamaların bulunduğunu söyledi. Mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının genellikle viral kaynaklı sebeplere bağlı olduğunu anlatan İç Hastalıklar Uzmanı Doktor Atilla Taşçı, "Virüs enfeksiyonları damlacık yoluyla geçen enfeksiyonlardır ve çok çabuk yayılan enfeksiyonlardır. Özellikle kalabalık olan yerler; bunlar okullar, alışveriş merkezleri, kreşler gibi vs. Tabi enfeksiyonların bu kadar uzun süre devam etmesinin hava şartlarının da etkisi oluyor" dedi.


Kronik hastalıkları bulunanlar dikkat


Özellikle bu tür mikrobik enfeksiyonların, yaşlı grubu, hasta yatan hastalar, şeker hastaları, kronik bronşit hastaları, kronik böbrek ve kalp yetmezliği olan hastalarda çok çabuk alt solunum yolu enfeksiyonlarına dönüşebileceği uyarısında bulunan Dr. Taşçı, "Söz konusu grup için daha vahim durumlar ortaya çıkmaktadır" dedi.


Rahatsızlık geçene kadar okula göndermeyin


Mevsim geneline bağlı olarak durumun dünya genelinde de bu şekilde olduğunu,Diyarbakır çapında da aynı şekilde seyir göstereceğini dile getiren Dr. Taşçı, koruyucu önlemlerin öneminden söz etti. El hijyeninin dikkat edilmesi gereken en önemli uygulama olduğunu kaydeden Taşçı sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: 
"Havalar sıcak ve artık kesinlikle evin içini havalandırmaya gitmek çok önemli olmuştur. Gün içerisinde evde aksıran, öksüren birileri varsa evin muhakkak havalandırılması gerekiyor. Özellikle çocuklar hapşırık, burun akıntısı, öksürük devam ediyorsa şikayetler geçene kadar okula gitmemeleri gerekecek, yaşlı grubun ise kesinlikle doktora gelmesi gerekecek. Bu tür önlemler dikkat etmemiz gereken önlemler.


Bir Artış Söz Konusu Değil


Sağlıklı beslenme tabiî ki işin başında gelecek, temiz hava da tabiî ki her zaman için, hasta olan kişinin yanında sigara içilmemesi gerekecek, tozlu, dumanlı ortamlarda bulunmaları gerekir. Şu anda özellikle Diyarbakır'da veya bölgemizde özel olarak bir yoğunluk veya artış söz konusu değil. Sonuçta mevsimsel bir durumdur ve bu durumda geçecek. Bu tabloyu önümüzdeki yılda göreceğiz tabiî ki, insanoğlu var oldukça virüslerde var olacak. Ancak koruyucu hekimlik, koruyucu tıb ve ilaçlar bunlarla mücadelemizde bize her zaman yardımcı olacak.


Halkın korkmasını gerektirecek bir durum yok


Korkulacak bir durum yok. Korkulacak bir durum bazı virüs etkenlerinden dolayı olursa çekiniriz. Bu virüs türleri şu ana kadar ilimiz genelinde rastlanılmadı. Bunlar kesinlikle mevsimsel enfeksiyonlar, halkımızın korkmasını gerektirecek bir durum yoktur, ama dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Diyarbakır'da, Balıkesir ilindeki gibi ağır gribal enfeksiyonlara sebebiyet verici bir durum söz konusu değildir"


KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER