Diyarbakır Khb Genel Sekreteri Kurtoğlu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Muhammet Güzel Kurtoğlu, gazetecilerle bir araya geldi.Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurtoğlu, hastanelerin durumu hakkında bilgi verdi. Diyarbakır...

Diyarbakır Khb Genel Sekreteri Kurtoğlu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Muhammet Güzel Kurtoğlu, gazetecilerle bir araya geldi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurtoğlu, hastanelerin durumu hakkında bilgi verdi. Diyarbakır merkezde Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olmak üzere toplam 14 hastaneden sorumlu olduklarını belirten Kurtoğlu, 1 milyon 600 bin insanın sağlığından mesul olduklarını dile getirdi. Diyarbakır’ın bölgenin sağlık üssü konumuna geldiğini kaydeden Kurtoğlu, “Eskiden bölgede görev yapmaktan korkan uzman doktor ve hemşireler bugün en dağlık, en ücra yerlerde bile görevlerini severek yapmaktadır. Bazı hastanelerimizde yaşadığımız hemşire sıkıntısının giderilmesi yönünde çalışmalar yapmaktayız. Çözüm süreciyle birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde her katta çok dilli hasta karşılama ve yönlendirme ekibimizi kurarak Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen personellerimizle yöre halkının bu alandaki ihtiyaçlarına da cevap vermekteyiz. Bu alandaki bir diğer projemizle İş- Kur bünyesinde alacağımız 4 ayrı dil bilen 100 personelle birlikte kapıda karşılanan yaşlı ve hastaneyi bilmeyen hastalarımıza hastane işlemleri bitinceye kadar refakat edecek bir ekip oluşturmayı planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalara da başladık” dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 100 metre karelik acil servis alanını 2 bin metre kareye çıkardıklarını belirten Kurtoğlu, “Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir asansör sıkıntımız vardı. Aynı anda hastanemizin bütün asansörleri Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce mühürlendi. Asansörlerimizin yeniden yapılandırılması için ihalemizi yaparak beş asansörün yapımını tamamlama noktasına ulaştık. Diğer asansörlerimiz de birkaç ay içinde tamamlanarak faaliyete açılacak. Bu arada drenaj çalışması ihaleye açıldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 ayrı yoğun bakım projemiz vardı. Bu proje kapsamında ilk olarak 2 adet nöroloji yoğun bakımını hizmete açtık. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampüsü’nde 17:00-22:00 saatleri arasında dahiliye, göz, kbb, üroloji birimlerinde mesai dışı poliklinik hizmeti veriyoruz. Beyin Cerrahide Diyarbakır’da bir ilki gerçekleştirip “Uyanık Beyin Ameliyatı” yaptık. Hastane girişine modern koltuklar konuşlandırarak vatandaşlarımıza bekleme alanları kurduk. Sıra bekleyen ya da muayene olan hastalarımızın çocuklarının hastane de mağdur olmamaları için çocuk oyun alanı kurarak bir çocuk bakıcısı refakatinde hizmet vermekteyiz. Hastalarımız çocuklarını oyun alanında görevliye teslim ederek gönül rahatlığıyla işlemlerini yapmaktalar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2013, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER