Dünya Kalp Günü

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Aslan, dünyada her 3 kişiden birinin kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

Dünya Kalp Günü
Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, dünyada her 3 kişiden birinin kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

Aslan, Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp ve damar hastalıklarıyla mücadele etmenin önemini vurgulayarak, kalp sağlığını koruma konusunda toplumları bilinçlendirmek gerektiğini söyledi.

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek ve kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla her yıl 29 Eylül'ün, "Dünya Kalp Günü" olarak kutlandığını ifade eden Aslan, "Kalp ve damar sağlığı, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgilidir. Maddi ve manevi maliyeti yüksek olan bu hastalığa karşı korunmak için toplumun yapılan uyarıları dikkate alarak sağlıklı yaşam tarzını benimsemesi gerekir" diye konuştu.

Aslan, kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen başlıca unsurların, sağlıksız beslenme, obezite, alkol, sigara, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam ve stres olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Sağlıklı beslenmek kalp sağlığının korunmasında çok önemli. Şekeri bırakmak, kan değerlerini düzenli ölçtürmek, sigara tüketmemek, alkol tüketimini kontrol altında tutmak ve her fırsatta hareket etmek gerekir. Düzenli spor yapmak gerekiyor. Her akşam yarım saatlik yürüyüşler bile kalp sağlığı için büyük önem taşıyor."  

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER