Hamilelere Sıcaklık Uyarısı

Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Burhan Özel, hamile kadınların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.Memoral Diyarbakır Hastanesi’ndeki odasında İHA muhabirine açıklamalarda...

Hamilelere Sıcaklık Uyarısı
Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Burhan Özel, hamile kadınların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.

Memoral Diyarbakır Hastanesi’ndeki odasında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Op. Dr. Özel, sıcak havaların başlaması ile beraber hamilelerin özellikle dikkat etmesi bazı hususların bulunduğuna dikkat çekti. Hamilelerin sıcak havalarda, özellikle güneşin tepeden dik geldiği zamanlarda dışarı çıkmamaları gerektiğini belirten Özel, “Hamile kadınların öğleden sonra güneş batımına yakın veya sabah işlerini halletmelerinde fayda var. Hamile kadınların klimaların önünde direkt durmamaları lazım. Çok soğuk yiyecek ve içecek tüketmemelerini tavsiye ediyoruz. Ilık soğuk arası beslenmeleri gerekir. Dondurma, soğuk su, soğuk meşrubat gibi şeylerden kaçınmalarında fayda var. Özellikle dondurma konusunda, kullanılan sütlere dikkat etmekte fayda var. Temiz olmasına çok dikkat etmek gerekir. Bununla beraber bolca sıvı tüketmek gerekiyor. Sıvıdan kastım çay veya meşrubat şeklinde değil de su tüketimidir. Günde ortalama 3-4 litreye yakın sıvı tüketilmesi gerekir. Vücuttaki sıvı kaybını karşılamanın tek kaynağı sudur. Klimaların mikrobik filtreleri iyi temizlenmeyen klimaların mikrop saçması açısından anneye bazı enfeksiyonların bulaşmasına neden olabilir. Hem de soğuk algınlığı açısından klima önünde bulunulmaması anne ve çocuk sağlığı açısından önemlidir” dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2013, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER