'HAYATA YENİDEN MERHABA'

AHMET BEŞENK Dün Diyarbakır’da öyle bir gösteri vardı ki duygular sel oldu, ‘Mümkün değil’ denileni başaran öyle bir ekip vardı ki herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Kendi isimlerini dahi hatırlamıyorlardı, o kadar ki dünya ile iletişimlerini Kendi adlarını dahi unutan ve toplumdan bağlarını tamamen kopartan, toplum tarafından da sürekli dışlanan ve ruh sağlığı psikiyatri hastalığının en illeri seviyesinde olan hastalar bugün yaşama tutunduklarını göstermek adına sahne aldılar.

'HAYATA YENİDEN MERHABA'

 Diyarbakır’da  “Hayata yeniden merhaba” dediklerinin mesajını vererek hastaların kurtulmasında mimarlık görevini üstlenen Selahattini Eyyubi Devlet Hastanesi Baş Hekimi Şenol Gedik, yaşamın çok değerli olduğunun mesajını verdi.

Toplum tarafından dışlanan, görmezden gelinen psikiyatri hastalığının en uç noktasını yaşayan ve isimlerini dahi hatırlamayan hastalar Diyarbakır’da mucizeler yaratıyor. Selahattini Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Gedik’in özverili çalışmaları ile Toplum ruh sağlığı merkezinde kayıtlı olan ileri derece Şizofren, Psikotik bozukluğu ve Bibolar Afektif bozukluğu olan hastalar dün gerçekleştirdikleri etkinlik ile sevginin ve azmin neler başarabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Sağlık müdürü Sait Avar ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.

Program öncesi bir konuşma yapan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Gedik: “Şu an itibari ile Toplum ruh sağlığı merkezimizde kayıtlı 450 hastamız bulunuyor. Temel hedefimiz hastalarımızın yakınları ile iç içe sürdürülebilir bir yaşam standardı yakalamaktır. Elbette ki merkezimize gelemeyen hastalarımız da mevcuttur. İşte bu noktada 237 adet gezici ekibimiz aracılığı ile evlerinde kendilerini ziyaret ederek tedavilerini takip etmekteyiz. Öte yandan kentimizdeki 3 adet özel bakım evinin hastaları da her ay düzenli olarak ziyaret edilerek tedavileri yapılıp, takiplerini gerçekleştiriyoruz. Merkezimize kayıtlı hastalarımızın yeteneklerinin geliştirilmesi için Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Teknoloji, tasarım, müzik ve folklor gibi kurslarına katılımlarını gerçekleştiriyoruz. Ve hizmetlerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak.” dedi.

‘Kesinlikle iyileşmez’ denilen vakalar, bu gün sahneye çıkarak duygularını kemanın tellerine akıttı, ezgilere söz oldular, sözleri ile ruhlara hitap ettiler. Kat ettikleri yol ile insanoğlunun azminin neler başarabileceğini gösteren illeri derece psikiyatri hastalarının aldıkları mesafeyi hayranlıkla izlediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan: “İnsan yaşamı çok değerlidir. Her şeyin başında sevgi vardır: Bu gün bunun örneklerini ve sevginin başardıklarını hep birlikte ruhumuzda hissediyoruz” diyerek duygularını dile getirdi ve etkinliğe katılanlara çeşitli hediyeler takdim etti.

 Halk oyunları ekipleri ise izleyenlere oldukça hareketli ve neşeli saatler geçirtti. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER