Hazır Kıyma Sağlığı Tehdit Ediyor

Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, hazır kıymalarda sakatat ve kırıntı koyanların tespiti halinde gözünün yaşına bakmayacaklarını söyledi.

Hazır Kıyma Sağlığı Tehdit Ediyor
 

Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, hazır kıymalarda sakatat ve kırıntı konulduğuyla ilgili bilgilerin bulunduğunu bunu odaca araştırdıklarını söyledi. Atlı, kasapların denetim altına alındığını aktaran böyle bir durumun tespiti halinde gözünün yaşına bakmayacaklarını ifade etti.


Son zamanlarda merdiven altı kasaplarının arttığını belirten Atlı ''Kıyma, temiz ortamlarda üretilmeli hijyene dikkat edilmeli. Halkımız Odamıza kayıtlı olan kasaplardan ve sakatatçılardan gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirler. Diyarbakır'a faydalı olabilmek için elimizden geleni yapmalıyız. Neden devasa gösterişli marketlerden, alışveriş merkezlerinden alışveriş yapalım? Şimdiye kadar bunlar mı vardı? Yıllarını vermiş emek sarf eden esnaflık yapanlar şimdi ekonomik çöküntü içindeler. Bu çöküntüden dolayı yüzlerce esnaf perişan yuvalar yıkılıyor, esnaflar kepenk kapatıyor ve iş yerleri kapanma noktasına geliyor. Neden cebimizdeki sıcak para batıya gitsin holdinglere gitsin burada yıllarını vermiş esnaflarımız var sahip çıkmak lazım. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Başkasının bize ihtiyacı yok, Kapımız esnafımıza üyelerimize halkımıza açıktır her zaman gelebilirler '' dedi


Halkın Sağlığı İle Oynayanlara Müsamaha Etmeyeceğiz


Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı Halkın sağlığı ile oynayanlara müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

Kendi evine götürmek istemeyeceğin bir gıdayı başkasına satmak vicdansızlıktır, vebali ağırdır diyen Atlı'' Unutmamalıdırlar ki hesap günü vardır ve Cenab-i Allah'a hesap verecekler. Büyük şehir Belediye Başkanı' mızdan ricamız kayıt dışı esnaflar çoğunlukta,Tüm esnaflarımız bir çatı altında toplansın ve bunlar ruhsatlandırılsın. Belediyemizin daha çok kesilen kaçak etlere müdahale etmesini istiyoruz. Bunda en çok zarar gören yine esnafımızdır, iddia ediyoruz ve her zaman söylüyoruz ülkemiz genelinde en güzel taze eti sakatatı satan şehir Diyarbakır'dır '' dedi.

Diyarbakır esnafının saygılı, hürmetkâr, güvenilir olduğunu belirten Atlı, birlik olarak esnafa destek çıkmak için herkesin sağduyulu davranması gerektiğini vurguladı.Diyarbakır'ın peygamberler sahabeler, evliyalar şehri olduğunu onların duasıyla esnafın evine bir lokma ekmek götürdüğünü sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER